Loading...

Concert on-line de Crăciun

Corul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman în colaborare cu corul Facultății de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, va susține duminică 20 decembrie 2020, începând cu ora 17.00, un concert de colinde și cântece de Crăciun, ce va putea fi urmărit online pe pagina de Facebook a Institutului.

ITRCF-Roman: Concert de Crăciun (on-line)

Distribuie cu:

Crăciunul este asociat în mod firesc cu darul, și asta pentru că Dumnezeu l-a dăruit pe Fiul său lumii întregi: Într-adevăr, – scrie și evanghelistul Ioan – atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său, unicul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică (In 3,16).

Ca urmare, Crăciunul, și, în general, credința creștină, înseamnă, înainte de toate, iubire care se dăruiește: În aceasta am cunoscut iubirea – dă mărturie apostolul Ioan: el și-a dat viața pentru noi. La fel și noi trebuie să ne dăm viețile pentru frați (1In 3,6).

Convinși că Dumnezeu îl iubește pe cel care dă cu bucurie (2Cor 9,7) și că de fiecare dată când iubim, când dăruim, este Crăciunul, frații studenți ai Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman și-au propus ca și în acest an, marcat de pandemie și de distanțare fizică, să dăruiască „tradiționalul” concert din preajma Crăciunului, chiar și numai on-line.

În speranța că prin repertoriul de colinde, cântece și poezii specifice sărbătorii Nașterii Domnului, vom reuși să fim vestitori ai venirii în lume a Pruncului Isus și purtătorii păcii sale în inimile și în casele tuturor oamenilor de bunăvoință, vă așteptăm cu bucurie.

Concertul va fi înregistrat și transmis de sărbători la Radio Maria, posibil și la Maria TV.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: