Loading...

Chișineu Criș: Sfințirea casei

Sfințirea casei parohiale a fraților franciscani din Chișineu Criș de către Preasfințitul Alexandru Mesian.

Sfințirea casei la Chișineu Criș

Distribuie cu:

În Duminica a XX-a după Rusalii, 8 octombrie 2017, Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Chișineu Criș. Este cea de-a șasea vizită pastorală pe care Preasfinția Sa o face în această localitate. Ultima vizită pastorală a avut loc la 13 iunie 2015. Episcopul a fost însoțit de Mons. Angelo Pop, Vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

La sosire, PS Alexandru a fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de pr. Florin Orza OFMConv, parohul locului, împreună cu mai mulți preoți. Cu ocazia acestei vizite s-a sfințit noua casă parohială, construcție care a fost finalizată în această toamnă. Construcția casei parohiale a început în anul 2014, iar până în 2017 preoții franciscani au locuit în chirie. Pentru realizarea proiectului cu succes s-au primit ajutoare din străinătate de la diferite asociații: Renovabis, Padova, Kirche in Not, Koln, Munster, Ostfond Viena, Mainz, Conferința Episcopilor din USA, L’Oeuvre d’Orient, Episcopia de Lugoj, dar și contribuții din partea bunilor credincioși din Chișineu Criș.

Reamintim că această parohie a luat ființă la dorința credincioșilor care s-au stabilit în oraș din satele învecinate: Sintea Mare, Șimand, Chereluș, dar și din Maramureș, Bihor, Cluj-Napoca. În anul 2009, primăria din Chișineu-Criș a acordat un teren pentru construcția bisericii și a casei parohiale în suprafață de 1288 mp. Cel care s-a îngrijit de înființarea acestei parohii, dar și cel care a construit biserica a fost pr. prot. Ciuban Dănuț. Sfințirea bisericii a avut loc în anul 2012, pe data de 22 iulie. Este de menționat faptul că această parohie din anul 2012 este păstorită de călugării franciscani conventuali. PS Alexandru i-a felicitat pe frații franciscani pentru rodnica activitate pastorală pe parcursul celor 5 ani de când s-au stabilit în această parohie. La final, pr. Florin Orza, parohul locului, a adus mulțumire lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Anton de Padova, a mulțumit Preasfințitului Alexandru, preoților concelebranți, dar și credincioșilor pentru că au luat parte la eveniment. Bucuria sărbătorii s-a încheiat cu o agapă fraternă.

***

Material apărut pe www.catholica.ro

Album Foto:

Distribuie cu: