Loading...

Chile: Întâlnirea tinerilor franciscani

Având ca motto „Sfântul Francisc și Maica Biserică”, Tineretul Franciscan din Curicó, Santiago și Copiapó (Chile) s-a reunit pentru câteva zile de fraternitate și rugăciune.

Întâlnirea tinerilor la Curicó (Chile)

Distribuie cu:

Finalitatea întâlnirii a fost aceea a unei pregătiri adecvate în vederea vizitei papei Francisc în Chile, la jumătatea lunii ianuarie 2018.

Întâlnirea s-a desfășurat în perioada 27-29 octombrie 2017, în Parohia „Isus din Nazaret” din Curicó. Au participat 150 de tineri însoțiți de către Frații Minori Conventuali ai comunităților din Copiapó, Santiago și Curicó. Tinerii au avut parte de momente de formare, în grup și individual, de momente de spiritualitate franciscană, de Sfinte Liturghii și de momente de împărtășire fraternă; diversele activități i-au ajutat pe tineri să-și întărească propria credință, dar și să-și pregătească inima și mintea pentru vizita apostolică de anul viitor a Sfântului Părinte în Chile.

Plecând de la exemplul Sfântului Francisc, tinerii au elaborat un proiect de viață personal, un itinerariu de regăsire și trăire a drumului către adevărata bucurie a Evangheliei.

Cu toții s-au reîntors mai entuziaști în propriile familii, bine dispuși să fie misionari și protagoniști în societatea curentă și în istorie, cum adesea îndeamnă Papa Francisc.

***

În Delegația Provincială de Chile (aparținând Provinciei Patavine „Sf. Anton de Padova)) activează doi frați ai Provinciei de România, implicați de altfel în organizarea evenimentului. Fr. Ionel Emilian Dumea și Fr. Augustin Budău.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: