Loading...

Capitul General Extraordinar: 201˚

În perioada 24 iulie – 26 august 2018, la centrul „Ad Gentes” al Părinților Verbiți de la Nemi (Roma) are loc cel de-al 201-lea Capitul General Extraordinar al Fraților Minori Conventuali.

Capitul General Extraordinar

Distribuie cu:

Ziua de 25 iulie a început prin celebrarea Sfintei Liturghii, începând cu ora 7.30, și prezidată de către Ministrul general, fr. Marco Tasca. Predica a fost ținută de fr. Jude Winkler, Asistent general CFF (Federația Franciscanilor Conventuali); pornind de la lecturile zilei, fr. Jude a amintit că avem nevoie de puterea Duhului Sfânt, deoarece trupul nostru este slab. În cele din urmă, el le-a propus capitularilor să nu se oprească asupra dificultăților ce le vor întâmpina pe parcurs, ci să se încreadă în Cristos care poartă și crucea noastră.

Prima sesiune a Capitulului a început la ora 9.30, având în prezidiu pe fr. Marco Tasca. Fr. Emanuele Rimoli a fost ales Secretar al Actelor Capitulare, iar după apelul vocalilor a dat curs oficial lucrărilor capitulare. Fr. Timothy Kulbiki, după ce a fost ales Secretar general al Capitulului, a explicat pe scurt cum vor continua lucrările, insistând asupra faptului că la final va trebui ca totul să fie clar: aprobarea textului noilor Constituțiuni, ce vor reprezenta fundamentul vieții Ordinului în următorii ani.

A urmat intervenția Ministrului general, care a mulțumit întregului Ordin pentru lucrările la Constituțiuni; apoi, el i-a invitat pe cei prezenți să guste din realitățile pe care Domnul le oferă: frumusețea de a fi împreună, harul muncii, natura înconjurătoare, provocarea pe care le asumă diferențele.

După prânz, începând cu ora 15.30, s-a recitat Ora medie, după care fr. Timothy a relatat o istorie a revizuirii Constituțiunilor, vorbind în calitate de membru al CERC (Comitetul Executiv al Revizuirii Constituțiunilor).

Fr. Valentin Redondo își exprimă opinia printr-o intervenție asupra câtorva teme de mare importanță ale Constituțiunilor reînnoite: colaborarea, co-responsabilitatea, solidaritatea, autoritatea și comuniunea fraternă. Ca Frați Minori Conventuali suntem chemați să depășim individualismul și provincialismul, atât intern, cât și în angajamentul apostolic.

După discuțiile din aulă, ziua s-a încheiat prin rugăciune și cina.

[ *** ]

Mai multe despre Capitulul General Extraodinar, în limba italiană, puteți găsi aici.

Album Foto:

Distribuie cu: