Loading...

Capitul extraordinar în Custodia de Austria și Elveția

În Custodia de Austria și Elveția activează şapte fraţi ai Provinciei „Sf. Iosif” din România.

Capitul extraordinar în Custodia de Austria și Elveția.

Distribuie cu:

În perioada 3-6 iulie 2017, la filiala „Bethanien” din St. Niklausen, lângă Flüeli-Ranft (Elveția), a avut loc capitulul extraordinar al Custodiei provinciei „St. Leopold și St. Nicholas de Flüe” din Austria și Elveția.

Aproape toți capitularii Custodiei au participat la lucrările capitulului, cu excepția câtorva care au fost absenți justificați. Custodele, fratele Daniele BROCCA, a fost prezent împreună cu Ministrul provincial al Germaniei, fratele Bernhardin Seither și Asistentul general al Centralis Europae Foederatio (CEF), fratele Miljenko Hontić.

Capitulul a început cu un pelerinaj la Altarul Sfântului Nicolae din Flüe, patronul Elveției și unul dintre patronii Custodiei, a cărui aniversare de 600 de ani de la nașterea sa a fost sărbătorită în acest an.

În aceeași zi, după-amiaza la ora 14:00, frații Capitulari au participat la o conferință despre Sfântul lor protector și semnificația sa în timpurile de astăzi, ținute de Dr. Guido Esterman.

Apoi, la ora 17:00 au început lucrările capitulului. Discuțiile fraților capitulari s-au axat pe trei teme: viitorul unor comunități, Statutele Custodiei și restaurarea unor convente.

În Custodia de Austria și Elveția activează şapte fraţi ai Provinciei „Sf. Iosif” din România (fr. Petru Farcaș, fr. Valentin Solomon, fr. Adrian Coşa, fr. Silvestru Tifan, fr.Liviu Neculai, fr. Bogdan Avădănii și fr. Ioan Iojă) care sunt transfiliaţi în Custodie și care au participat cu voce activă.

Album Foto:

Distribuie cu: