Loading...

Campus vocațional organizat la Liceul Franciscan din Roman

În perioada 20-22 Aprilie 2017, Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman a organizat campusul vocațional cu tema „Veniți și vedeți”.

Campus vocațional „Veniți și vedeți” la Liceul Franciscan din Roman.

Distribuie cu:

În perioada 20-22 Aprilie 2017, Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman a organizat campusul vocațional cu tema „Veniți și vedeți”, la care au participat elevi de clasa a VIII-a din mai multe parohii ale Diecezei de Iași.

Prima zi a campusului a fost o zi dedicată cunoașterii seminarului și a spiritualității franciscane. A fost prezentată oferta educațională a Liceului Franciscan pentru anul școlar 2017-2018, după care, au fost prezentate, desigur, anumite spații formative din cadrul Liceului. După prezentarea Liceului ne-am îndreptat cu toții la mănăstirea „Sfânta Maria a Îngerilor” a surorile clarise, unde, după o scurtă prezentare făcută de către surori, am celebrat Sfânta Liturghie. Seara s-a vizionat filmul „Fratele soare, sora lună”, film ce prezintă viața Sfântului Francisc de Assisi.

A  doua zi a fost dedicată competițiilor sportive (șah, cross, rummy, tenis de masă și fotbal) după care, seara, am celebrat împreună Sfânta Liturghie în Capela Institutului Teologic Franciscan. Seara s-a încheiat cu o serată fraternă, un bun prilej de destindere, recreere și cunoaștere reciprocă.

A treia zi a fost dedicată mărturiilor pe care domnișoara Grosu Monica, pr. diac. Marius Blaj și elevul Budulai Marcelin le-au oferit-o elevilor de clasa a VIII-a. După acest moment a urmat premierea elevilor care au câștigat competițiile în ziua precedentă.

Campusul s-a încheiat cu Sfânta Liturghie prezidată de către pr. Marius-Petru Bîlha, rector al Institului Teologic Franciscan, prezenți fiind și alți preoți profesori. După aceste zile nu putem decât să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru reușita acestui campus, precum și tuturor celor care s-au implicat în mod activ.

Album Foto:

Distribuie cu: