Loading...

Campus pentru copii la Prăjești

În perioada 30 iulie – 5 august 2018 s-a desfășurat mult așteptatul campus din Parohia „Preasfânta Treime”, Prăjești, având ca motto „Pictăm prietenia în suflete”. Povestea „Alba ca Zăpada” care a fost prezentată printr-o scenetă ne-a ajutat să-i introducem pe copii într-o lume de basm unde piticii ne-au devenit prieteni iar vrăjitoarea – simbol al răului.

Campus la Prăjești

Distribuie cu:

În fiecare zi jocurile, bansurile, activitățile animate de lideri dar și întâlnirea cu prietenul nostru Isus în cadrul Sfintelor Liturghii au adus multe zâmbete pe chipurile copiilor dar și un entuziasm molipsitor.

În prima zi, cercetașii au fost împărțiți în 7 patrule fiecare având ca referință atitudinea ludică a unui pitic. Pentru a crea o legătură și mai strânsă copii, îndrumați de animatori, au dat un nume patrulei, au pictat steagul, au creat un imn și un strigăt care să-i definească.

În a doua și a treia zi de campus, în cadrul atelierelor de creație, s-au confecționat diferite obiecte precum măști, brățări, marionete din materiale reciclabile.

A patra zi a fost destinată misiunilor prin sat care au avut ca scop de a descoperi mai multe informații din tainele comunității locale precum date despre construcția bisericii și a noviciatului, numele personalităților din sat, cum își petreceau localnicii vacanțele în copilărie ș.a. și totodată de a interacționa cu consătenii.

În a cincea zi, copii au modelat cu ajutorul plastilinei portrete, peisaje, animăluțe. Un moment care a bucurat privirile celor mici a fost Color Run altfel fiind spus făina colorată aruncată în aer care a unit și mai mult grupul.

Momentul principal din a șasea zi de campus a fost activitatea „Prăjeștenii au Talent” unde copii au pregătit câte un moment distractiv precum dansuri, cântece, poezii pe care l-au prezentat în fața tuturor celor prezenți.

Încheierea campusului s-a realizat prin Festivalul Luminii la care au fost invitați părinții și toată comunitatea pentru a vedea creațiile copiilor dar și pentru a petrece un moment de comuniune distractiv. Fiecare lumânare aprinsă la acest moment a reprezentat puritatea sufletului fiecărui copil care a participat de-a lungul acestei săptămâni.

Cu ajutorul și buna îndrumare a Părintelui Paroh Emilian Antal, a implicării animatorilor din comunitate, a binevoitorilor care au donat diferite gustări pentru fiecare zi dar nu în ultimul rând prin dorința copiilor de a veni la campus s-au putut contura aceste zile purtătoare de iubire, prietenie și multă gingășie spirituală.

Album Foto:

Distribuie cu: