Loading...

Campul Cercetașilor Franciscani „Șase Regate” la Pârâul Rece

Campul a avut loc în perioada 23-30 iunie 2017 și a implicat 29 de cercetași din unitățile de lupișori, temerari și exploratori, 13 lideri și viitori lideri, un asistent spiritual, precum și cinci voluntari care au ajutat la bucătărie și întreținere.

Cercetașii Franciscani la Pârâul Rece .

Distribuie cu:

Începând cu toamna trecută, comunitatea „Sf. Bonaventura” din București sprijină inițiativa unor tineri de a lucra cu copiii din domeniul social. Acest grup s-a constituit ca grup de cercetași în interiorul Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR) și pentru a rămâne fidelă misiunii sale a preluat numele de „Cercetașii Franciscani”.

După un an plin de activități săptămânale, în care s-a făcut și o ieșire de primăvară în Predeal, excursie ce a durat două zile, Cercetașii Franciscani au experiementat cea mai mare provocare: un camp la munte care s-a întins pe durata a opt zile și a avut loc în cadrul mănăstirii franciscane de la Pârâul Rece.

Campul a avut loc în perioada 23-30 iunie 2017 și a implicat 29 de cercetași din unitățile de lupișori, temerari și exploratori, 13 lideri și viitori lideri, un asistent spiritual, precum și cinci voluntari care au ajutat la bucătărie și întreținere.

Tema campului a fost „Șase Regate”, o călătorie prin cele șase arii de dezvoltare personală, conform principiilor cercetășești. În fiecare zi, cercetașii prezenți în camp au explorat un regat în care au încercat să descopere cât mai multe noi cunoștiințe. În Regatul Afectivității s-a pus accest pe apropierea dintre noi, pe legarea prieteniilor, pe exprimarea afectivității, dar și pe descoperirea vieții Sf. Francisc. În Regatul Spiritual, cercetașii au trăit multe momente religioase și au vorbit despre importanța Duminicii în viața lor.

A urmat Regatul Social, o călătorie în care cei prezenți în camp au încercat să lase locul găsit puțin mai bun: au prestat diferite munci și sarcini folositoare comunității: s-a tăiat și cosit iarba înaltă, spinii, s-a făcut o toaletă exterioară atât pentru noi, cât și pentru viitoarele grupuri, s-a făcut curat în biserică și s-au cules plante medicinale și flori de soc.

În Regatul Intelectual, cercetașii au fost provocați să afle noi informații și să testeze câteva experimente, completate de jocuri foarte interactive. Tot în această zi, s-a realizat unul dintre cele mai frumoase momente ale campului: fiecare cercetaș a primit câte o literă pe marginea căreia să facă o poezioară sau un desen, iar la final, după ce literele au fost adunate, a ieșit unul din cele mai frumoase mesaje. Vă lăsăm să îl descoperiți în galeria foto.

Regatul Fizic a presupus plecarea pe un traseu presărat cu „bombe” prin pădure, după care fiecare patrulă a avut la dispoziție o oră în care membrii ei au devenit „lideri” și au aflat ce presupune asta. În timpul respectiv, fiecare patrulă a pregătit un program și a încercat să îl pună în practică.

Regatul Caracterului a fost dedicat diferitor tipuri de probe sportive, intelectuale și practice, însă finalul zilei a cunoscut o răsturnare neașteptată: premiile au mers către cercetașii care au contribuit cel mai mult la reușita acestui camp, dar și a căror dezvoltare în cadrul grupului de cercetași a adus un impact pozitiv.

Nu au lipsit două focuri de tabără impresionante pe care nu le vom uita prea ușor, dar nici zilele cu ploaie care ne-au pus la încercare. Suntem recunoscători pentru această experiență frumoasă și mulțumim comunității din Pârâul Rece pentru găzduirea și sprijinul oferit în această săptămână.

Cercetașii Franciscani sunt un grup de cercetași din Rahova (București) care și-a propus să lucreze în mod prioritar cu copiii care au anumite cazuri sociale: provin din orfelinate, centre de plansament sau se află în plansament la diferite familii, au diferite probleme de sănătate sau de dezvoltare sau provin din familii cu posibilități reduse sau chiar fără posibilități.

Gata oricând!

Album Foto:

Distribuie cu: