Loading...

Calendar de Advent

„Celebrarea Adventului înseamnă să știm să așteptăm, iar așteptarea este o artă pe care timpul nostru nerăbdător a uitat-o”. Această expresie a lui Dietrich Bonhoeffer, poate rezuma frumusețea, dar și importanța momentului minunat care ne va duce la bucuria Crăciunului.

Calendar de Advent editat de Academia „Petru Tocănel”

Distribuie cu:

Drumul Adventului este drumul bucuriei, de-a lungul căreia vrem să căutăm semnele care ne arată că Dumnezeu e viu în viața noastră, atât în evenimentele care au marcat istoria personală, dar și cum zi cu zi, ne cheamă să renunțăm la egoism și indiferență, întâlnindu-i pe ceilalți și construind împreună cu ei o lume mai bună.

În acest sens, vă propunem Calendarul de Advent prin care zi după zi, să ne lăsăm călăuziți de Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi, cu sprijinul părintelui Bogdan Bălașcă, căruia îi aparține meditația fiecărei zile, dorim să reflectăm asupra vieții noastre, modelând umanitatea nostră la lumina Cuvântului. Povestea fiecărei zile are rolul să ne ajute să dăm concretețe trăirii noastre spirituale, dar și pentru a ne reaminti că viața nostră de credință este o istorie care se scrie zi de zi.

Sperăm ca acest itinerariu să fie de folos tuturor celor care-l caută pe Dumnezeu, izvorul bucuriei, fiind pentru fiecare o călăuză pentru o trăire cât mai profundă a Adventului și un ajutor util pentru cateheză, cât și pentru meditația zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu.

Fiecare pas al acestei călătorii trebuie înfruntat cu entuziasmul discipolului care știe să anunțe un mare adevăr, un secret care poate și trebuie să schimbe viața fiecărui om: Dumnezeu este cu noi și vine să viziteze simpla, dar prețioasa noastră viață.

Album Foto:

Distribuie cu: