Loading...

Calendar Antonian – 2018

A apărut Calendarul Antonian 2018, editat de fraţii franciscani.

Calendar Antonian - 2018

Distribuie cu:

Dragi cititori, ca în fiecare an, vă propunem Calendarul Antonian, intitulat Iubite sfinte Antoane… Calendarul conţine duminicile, sărbătorile şi sfinţii fiecărei zile în dublă variantă: romano-catolică și greco-catolică. Pe lângă acestea, sunt însemnate comemorările și sărbătorile celor mai importanți sfinți ai celor trei Ordine Franciscane prin simbolul TAU.

Calendarul se prezintă în format 21/28,5 cm (A4), în condiţii grafice optime, color, hârtie lucioasă.        

Motivaţia pentru care a fost ales titlul Iubite sfinte Antoane… ne este descrisă în primele două pagini redactate de directorul general al Mesagerului sfântului Anton, părintele Giancarlo Zamengo. „Momentul celei mai mari emoţii, atunci când particip la procesiunea sfântului Anton pe 13 iunie, este când statuia sa iese din Bazilică. Când se apropie de piaţa plină de persoane, încep aplauzele ce învăluie totul şi pe toţi. Simt, astfel, emoţia care mă cuprinde dinăuntru şi lacrimile gata să izvorască din ochi. Privesc împrejur şi văd că şi ochii celor de lângă mine sunt scăldaţi în lacrimi.

M-am întrebat de ce se întâmplă aceasta. Răspunsul l-am găsit ascultându-mi inima: în acel moment simt că sfântul Anton este viu şi prezent în mijlocul nostru. […] De fiecare dată mă opresc pentru a aduna în mine chipuri şi priviri pe care le întâlnesc pe cale, pentru a celebra o legătură în care există certitudinea de a se simţi recunoscuţi, căutaţi şi iubiţi, fiecare în parte, chiar de el, chiar dacă te afli în mijlocul unei mulţimi imense care te învăluie. Pentru că fiecare are un nume, o istorie de povestit, un har de cerut sau pentru care să mulţumească: acel „ceva” ce face unică şi specială această legătură. Totul într-o experienţă care înseninează şi împacă cu propriul destin. Pentru că ziua următoare este reluată viaţa dintotdeauna. Dar cu ceva mai mult în inimă, cu siguranţa unei prezenţe care oferă o speranţă ce luminează totul.”

Fiecare pagină a calendarului conţine o lună din an, cu denumirea sa uzuală şi cu denumirea din tradiţia populară. În pagina de deasupra puteţi găsi fotografii de la procesiunea de la Padova cu relicva sfântului Anton. La fiecare lună, în josul paginii a fost inserat un loc pentru notiţe şi câte o rugăciune dintre cele primite de la cititorii Mesagerului sfântului Anton sau de la cinstitorii aceluiaşi sfânt drag nouă, tuturor. De asemenea, puteţi face însemnări în dreptul fiecărei zile, graţie spaţiilor generoase disponibile.

Abonaţii la Mesagerul Sfântului Anton vor primi, ca în fiecare an, calendarul împreună cu ultimul număr al revistei pe anul 2017. Toţi ceilalţi interesaţi pot comanda calendarul la numărul de telefon 0765/421.416 (pr. Marcelin Amariei), sau pe adresa mesagerulantonian@gmail.com, în limita stocului disponibil. De asemenea, puteţi achiziţiona calendarul şi de la librăria Serafica în cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman.

Costul unui Calendar Antonian este de 6 lei, cu taxele poştale incluse.

Album Foto:

Distribuie cu: