Loading...

Cacica: Indulgență plenară

În anul jubiliar, cu ocazia aniversării aparițiilor de la Fatima, la Sanctuarul marian din Cacica va fi posibilă primirea indulgenței plenare.

Sanctuarul din Cacica.

Distribuie cu:

Pentru a 100-a aniversare a aparițiilor Fecioarei Maria la Fatima, Portugalia, Papa Francisc a decis să ofere ocazia de obținere a indulgenței plenare pentru întregul an aniversar, care a început la 27 noiembrie 2016 și se va încheia la 26 noiembrie 2017. Ca o încununare și, în același timp, ca mulțumire pentru toate harurile pe care le-am primit în decursul acestui an jubiliar, se cuvine să îi mulțumim Maicii Neprihănite.

Cu binecuvântarea Episcopului Petru Gherghel, sunt invitați toți cinstitorii Sfintei Fecioare Maria și în mod cu totul deosebit invităm pe toți cei care fac parte dintr-o asociație mariană sau alta, precum și persoanele consacrate, în ziua de 8 octombrie 2017, sărbătoarea „Regina Sfântului Rozariu”, la Cacica, pentru ca, împreună cu păstorul Diecezei de Iași, să ne reînnoim adeziunea noastră de fii, către Maica Domnului, care este mijlocitoarea și modelul fiecărei persoane consacrate.

Cu această ocazie avem oportunitatea să dobândim indulgența plenară. Condițiile generale pentru obținerea indulgenței sunt Spovada și Împărtășania, rugăciunea după intenția Sfântului Părinte și detașarea interioară de păcat. Condițiile speciale sunt, la alegere sau după posibilități, una din următoarele trei:

1. Un pelerinaj la Sanctuar. Prima cale este aceea a unui pelerinaj la un Sanctuar și participarea la o celebrare sau rugăciune dedicată Fecioarei. În plus credinciosul trebuie să se roage Tatăl nostru, să recite Crezul și să o invoce pe Maica lui Dumnezeu.

2. O rugăciune în fața oricărei statui a Fecioarei de la Fatima. A doua cale se aplică credincioșilor care vizitează cu devoțiune o statuie a Fecioarei de la Fatima, expusă solemn spre venerare publică în orice biserică. Cei care doresc indulgența mai trebuie să se roage Tatăl nostru, Crezul și să o invoce pe Fecioara de la Fatima.

3. Pentru bătrâni și infirmi. A treia cale de obținere a indulgenței plenare se aplică celor care, datorită vârstei, bolii sau din altă cauză gravă, nu pot urma una din primele două căi. Aceștia se pot ruga în fața unei statui a Fecioarei de la Fatima și trebuie „să ofere lui Dumnezeu cel milostiv, cu încredere, prin Maria, rugăciunile și suferințele lor sau sacrificiile pe care le fac în propria lor viață”.

***

Programul celebrărilor:
10.00 – Primirea pelerinilor;
10.15 – Sfântul Rozariu și ocazie de spovezi;
11.00 – Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel;
12.30 – Prânzul; 14.00 – Oră mariană;
15.00 – Coronița Divinei Îndurări – Încheierea.

Distribuie cu: