Loading...

Cacica: Hramul secundar

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, comunitatea romano-catolică din Cacica a trăit cu bucurie și emoție sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria „Regina Sfântului Rozariu”. Liturghia solemnă de hram a fost prezidată de păstorul diecezei de Iași, PS. Iosif Păuleț.

Cacica: Hramul secundar, „Regina Sfântului Rozariu”, împreună cu păstorul diecezei, PS Iosif Păuleț

Distribuie cu:

Celebrările au început cu Liturghia în limba polonă (la ora 9.15) prezidată de pr. Stanislav-Ioan Cucharec, paroh la Soloneţul Nou. A urmat recitarea Sfântului Rozariu (la ora 10.15) de către credincioşi, iar la ora 11.00 a început Sfânta Liturghie solemnă a hramului secundar, „Regina Sfântului Rozariu”.

La această Sfântă Liturghie am trăit bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfinţitul Iosif Păuleţ, care a prezidat Sfânta Liturghie alături de pr. Ciprian Antălucă, decan de Bucovina, de pr. Anton Mărăndescu, paroh şi rector al sanctuarului, şi de mulţi preoţi din Decanatul de Bucovina.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Iosif Antili, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi. În cuvântul de la predică, părintele a subliniat importanţa recitării sfântului Rozariu, în aceste timpuri grele de pandemie, fiind o rugăciune biblică; misterele Rozariului meditate au calitatea de a le oferi celor care se roagă, tărie, lumină şi sprijin în urmarea Domnului şi mărturisirea credinţei. În aceste timpuri tulburi în care ni se transmit tot felul de mesaje menite a tulbura şi a ne induce frica, Sfântul Rozariu ne este propus ca un antidot la toate acestea; dătător de pace, speranţă, protecţie şi ajutor determinant în lupta cu răul.

La sfârşitul Liturghiei, părintele paroh a mulţumit Preasfinţitului Iosif Păuleţ pentru onoarea şi bucuria pe care ne-a făcut-o şi totodată mulţumeşte părintelui decan, părintelui predicator şi tuturor preoţilor care au participat la hramul comunităţii noastre. De asemenea mulţumeşte corului şi organiştilor, credincioşilor din Cacica şi oaspeţilor, şi tuturor persoanelor care au contribuit ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

Înainte de binecuvântarea finală şi consfinţirea la Sfânta Fecioară Maria, Preasfinţitul ne-a încurajat să avem încredere în ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea mamei noastre cereşti Maria, cu sprijinul şi harul lui Dumnezeu vom reuşi să trecem peste toate încercările vieţii şi să construim o lume mai bună bazată pe iubire şi fraternitate, inspirat de versurile cântecului de la sfânta Împărtăşanie: „Suntem chemaţi la iubire”: „Suntem chemaţi la iubire/ Avem aceeaşi menire, // Să construim împreună/ O lume mai bună, pe pământ”.

Îi mulţumim Domnului pentru sărbătoarea frumoasă pe care am avut-o. Îi mulţumim Sfintei Fecioare Maria pentru grija şi ocrotirea sa maternă, mai ales în aceste timpuri de încercare, de pandemie.

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

* * *

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, comunitatea romano-catolică din Cacica a trăit cu bucurie și emoție sărbătoarea Sfintei…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 13 octombrie 2020

Distribuie cu: