Loading...

Buruienești: Zi de reculegere

Conventul „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești a fost luni, 11 martie 2019, gazda zilei de reculegere lunară. Fraților din Buruienești li s-au alăturat confrații din conventele Cacica, Hălăucești, Nisiporești și Roman – Sfântul Anton.

Buruienești: Zi de reculegere lunară

Distribuie cu:

Reflecția spirituală a fost expusă de fratele Sebastian Diacu, din conventul Sfântul Francisc de Assisi din Roman. Fiind la începutul Postului de pregătire pentru solemnitatea Învierii Domnului, fratele Sebastian și-a început prelegerea cu un scurt istoric al semnificației postului și dezvoltarea sa ulterioară în Biserică.

Tema centrală prezentată și-a focalizat atenția asupra modului prin care noi ne putem pregăti duhovnicește, pe parcursul celor 40 de zile, pentru a ajunge la cunoașterea profundă a semnificației postului. Viața de credință este alimentată de dorința interioară de-al descoperi pe Dumnezeu și de-al găsi în toate împrejurările vieții. Așa cum evanghelia primei duminici din Post ne-a vorbit despre ispitiri și noi suntem permanent ispitiți de a minimaliza importanța reculegerii, rugăciunii și a tuturor dispozițiilor interioare care ne invită în această perioadă să fim mai atenți cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

Diavolul este acela care ne sugerează cu nu este nevoie de prea multă concentrare și că este mai bine, mai comod să ascultăm de șopotele ispititoare ale timpul pe care-l trăim și așa să ne disipăm în multele activități exterioare. ”El lucrează mereu pe întuneric” – spunea fratele Sebastian – ”tocmai pentru că întunericul îl învăluie și dorește ca toți să trăiască în întuneric. Însă noi suntem fii ai lui Dumnezeu, adică fii ai luminii!”.

Acest moment de întâlnire spirituală și fraternă a continuat cu meditația personală, schimb de impresii, devoțiunea Calea Sfintei Crucii și rugăciunea Orii Medii.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru oportunitate pe care ne-a oferit-o să fim iarăși împreună spre creșterea noastră spirituală și fraternă.

Album Foto:

Distribuie cu: