Loading...

Buruienești: Reculegere lunară

Miercuri, 6 decembrie 2023, frații din comunitățile conventuale din Buruienești, Hălăucești, Roman („Sf. Anton de Padova”), Nisiporești, Viișoara și Cacica s-au reunit pentru ziua de reculegere lunară, gazda, de această dată, fiind Conventul „Sf. Iosif Muncitorul” din Buruienești.  

Reculegere lunară pentru frații conventuali din zona Roman

Distribuie cu:

Programul a început la ora 10.00, prin salutul fratern adresat fraţilor participanţi de fr. Gabriel Neculăeș, guardian și paroh al comunităţii din Buruienești. În prima parte a programului, fraţii prezenți au putut asculta meditaţia pregătită și prezentată de fr. Marius Alistar, din comunitatea gazdă, care a vorbit fraților despre semnificația Adventului și mesajul spiritual al acestuia, conform Magisteriului ultimilor papi ai Bisericii, alături de care a așezat și exemplul și învățătura Sf. Francisc din Assisi privitoare la post și la trăirea cu totul specială a Crăciunului de la Greccio.   

După meditaţia în plen, fraţii au reflectat în tăcere la cele expuse şi au avut timp de rugăciune personală, pentru ca apoi, spre miezul zilei, să se reunească pentru rugăciunea comunitară în biserică: Ora medie şi Sfântul Rozariu, momentul fiind pregătit şi animat de fraţii comunităţii din Buruienești.

Ultima parte a întâlnirii, dar nu mai puţin importantă, a fost agapa frăţească, fraţii luând împreună prânzul, oferit de fraţii comunităţii gazdă, moment oportun pentru dialog, deschidere şi împărtăşire fraternă.

Mulţumim Domnului că a făcut posibilă această întâlnire de reculegere şi comuniune prin disponibilitatea fraţilor de a participa şi prin frumoasa ospitalitate a fraţilor de la Buruienești.  

Album Foto:

Distribuie cu: