Loading...

Buruienești: Prima Împărtășanie

Duminică, 11 octombrie 2020, în parohia ,,Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești, a fost un moment de mare sărbătoare, anume, pentru prima dată, 36 de copii au primit Sfânta Împărtășanie. Chiar dacă inițial pandemia a reprezentat un mic impediment copiilor, după o perioadă de așteptare și rugăciune, a venit și ziua mult așteptată.

Prima Sfânta Împărtășanie la Buruienești pentru 36 de copii

Distribuie cu:

Având în vedere perioada prin care trecem, timpul de pregătire a fost mai scurt decât se obișnuia, însă̆, cu ajutorul preoților din parohie și al voluntarilor, copiii au reușit să fie îndeajuns de pregătiți pentru a înțelege importanța momentului și pentru a-și curăța sufletele de păcat.

Nu a fost ușor nici pentru ei, însă̆ toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla fără̆ ajutorul bunului Dumnezeu, care a vegheat asupra lor, i-a ocrotit și i-a ajutat să simtă̆ și din punct de vedere spiritual acest moment.

La Sfânta Liturghie, cu inimile învăluite de emoție și fericire, au primit pentru prima dată Trupul și Sângele Domnului nostru Isus Cristos. Într-un moment de beatitudine ca acesta, și consătenii s-au alăturat, fiindu-le aproape și rugându-se pentru ei, de la mic la mare, din biserică sau, din cauza restricțiilor, de afară.

Cu siguranță̆ această amintire va dăinui mereu în sufletul și mintea copiilor și sperăm, ca prin acest pas pe care l-au făcut în apropierea de Isus Cristos, să crească în relația cu Dumnezeu și cu aproapele.

Album Foto:

Distribuie cu: