Loading...

Buruienești: Prima Împărtășanie

An de an, în parohia ,,Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești, de Joia Verde, are loc o dublă sărbătoare. Anume, sătenii se bucură atât spiritual, cât și fizic, de ziua consacrată solemnității „Preasfântului Trup și Sânge al Domnului”, dar și de primirea Primei Sfinte Împărtășanii de către copiii clasei a III-a.

Prima Sfântă Împărtășanie la Buruienești

Distribuie cu:

Prin urmare, și în acest an, un grup de copii a avut parte de una din cele mai fericite clipe din viaţa lor. În ciuda situației pandemice, ei s-au putut bucura de acest moment fizic, alături de părinți, de persoanele apropiate și de credincioși.

 Așadar, în ziua de 3 iunie 2021, 30 de copii l-au primit, pentru prima dată, pe Isus Cristos, sub chipul pâinii și al vinului în inima lor. Vrednici sufletește și conștienți de importanța momentului după o pregătire temeinică, acest pas important a fost făcut de ei cu emoție și, totodată, încredere, că de acum îl vor putea simți cu adevărat, în ei, pe Isus. Dumnezeu a avut grijă ca acea zi să fie de neuitat pentru ei oferind o vreme frumoasă și prilejul de a participa fizic la Sfânta Liturghie și de a-i avea alături pe cei dragi.

În aceste clipe anevoioase, în care cu toții suntem încercați de greutățile vieții, uităm să ne mai rugăm, să cerem ajutor de la Dumnezeu și chiar să ne bucurăm. De aceea avem nevoie să îl simțim pe Isus în inima noastră și să căpătăm încredere și putere, pentru a trece cu bine peste greutăţi. Iar acești copii sunt un exemplu pentru noi toți. L-au primit pe Isus cu brațele deschise și i s-au oferit Lui cu toată încrederea, învăluiți fiind de o satisfacție sufletească, iar El, la rândul Lui, va avea grijă să îi ocrotească şi să-i binecuvânteze cu harurile Sale.

Album Foto:

Distribuie cu: