Loading...

Invitație la profesiunea solemnă

Duminică, 03 septembrie 2017, în biserica romano-catolică „Sfântul Iosif Muncitorul” din localitatea Buruienești, patru frați franciscani vor profesa voturile religioase pe viață. Ritualul profesării voturilor solemne va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 17:00 și va fi prezidată de către Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor.

Profesiune solemnă - 2017.

Distribuie cu:

Așa cum prevăd Constituțiunile Ordinului nostru (II, 4 §1), prin profesiunea voturile de ascultare, sărăcie și curăție, frații: a) se consacră lui Dumnezeu în mod special, direct și total; b) se conformează tot mai mult modului de viață al Domnului Cristos și se unesc în chip special cu Biserica și cu misiunea ei salvifică; c) exprimând astfel în mod deplin consacrarea de la Botez, ei se aprind tot mai mult de focul carității, progresează în viață ca niște călători și penitenți și renunță de bunăvoie la bunurile ce îi atrag mai mult în această lume.

Într-adevăr, după un parcurs formativ intens, în care cei patru frați, călăuziți și povățuiți de către formatori, au experimentat viața și spiritualitatea franciscană, se vor consacra pe deplin lui Dumnezeu profesând pe viață voturile evanghelice, după exemplul Seraficului Părinte Francisc. Momentul profesiunii solemne a fost precedat de o pregătire proximă, potrivit cu normele statutelor, și considerat al doilea noviciat. Acesta a avut loc în Italia, la Rivotorto, în perioada 20 iulie – 19 august, a.c., fiind organizat de către FIMP (Federația Provinciilor Inter-Mediteraneene), sub îndrumarea fr. Roberto Tamanti, fr. Massimo Ruggiero, fr. Giancarlo Corsini și fr. Ioan Lupu.

Cei patru frați ce vor profesa voturile evanghelice pe viață sunt:

  1. Felix Marian BLAJ, din Sagna (NT);
  2. Alexandru DÂNCĂ, din Pildești (NT);
  3. Gabriel Mihai JITARU, din Bacău;
  4. Ionuț TOTU, din Luizi-Călugăra (BC).

Întrucât profesarea pe viață a voturilor evanghelice reprezintă un moment unic și deosebit din viața Provinciei Fraților Minori Conventuali și a celor patru frați franciscani vă invităm să luați parte la acest eveniment.

 

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: