Loading...

Buruienești: Întâlnirea terezinelor

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, biserica „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruieneşti a găzduit întâlnirea naţională de toamnă a terezinelor, tema fiind „Pe cale cu privirea spre viitor”.

Întâlnirea națională a terezinelor

Distribuie cu:

Participând la această întâlnire toate surorile care facem parte din Institutul Secular „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” ne amintim că facem parte dintr-o familie spirituală care aparţine Bisericii Universale.

Conducerea institutului, directoarea noastră Maria Teresa ne-a propus ca temă a întâlnirii: „Pe cale cu privirea spre viitor”. Astfel suntem conştiente că avem posibilitatea de a experimenta o modalitate de trăire a vieţii consacrate în lume, dorind să transmitem oamenilor ceva despre Dumnezeu, despre Isus Cristos.

Într-o atmosferă de sărbătoare ne-am exprimat bucuria revederii, apoi, în cadrul Sfintei Liturghii prezidată de părintele provincial Teofil Petrişor, concelebrată de mai mulţi preoţi printre care pr. Pietro Borelli şi pr. Giorgio Pastiu din Elveţia, pr. Marius Petru Bîlha, rectorul Institutului Teologic din Roman, mons. Benone Farcaş, rectorul Institutului Teologic din Iaşi, asistenţii spirituali şi parohii comunităţilor de terezine, precum şi preoţi invitaţi, apropiaţi Companiei „Sfânta Tereza”. Le mulţumim din inimă pentru că ne-au însoţit la această sărbătoare şi ne susţin mereu în formarea noastră spirituală.

Părintele Nicolae Farcaş, în cuvântul de învăţătură, ne-a sugerat să o cinstim pe sfânta Fecioară Maria a Rozariului, împreună cu sfânta Tereza, patroana noastră, model de viaţă care practicând iubirea şi rugăciunea ne deschide şi ne arată calea spre cer, spre Isus!

Momentul special din cadrul sfintei Liturghii a fost depunerea primului angajament de către trei candidate: Maria din Huşi, Victoria din Bacău şi Carmen din Roman. A urmat reînnoirea votului şi a promisiunii pentru un an.

Un gând de mulţumire comunităţii din Buruieneşti, special părintelui paroh Iosif Bisoc, preoţilor franciscani, seminariştilor şi copiilor corului „Speranţa” care au colaborat la organizare evenimentului, găzduindu-ne cu căldură şi fraternitate.

Cu recunoştinţă mulţumim Mariei Teresa, directoarea institutului, care prin prezenţa sa neobosită în mijlocul nostru ne oferă prilejul de a petrece clipe minunate de comuniune şi rugăciune.

Un prilej de bucurie şi mulţumire pentru noi, terezinele, a fost şi vizita Preasfinţitului Aurel, care ne-a dat binecuvântarea sa participând la rugăciunea de deschidere, precum şi la încheierea sărbătorii.

Elena Matei şi Silvia Ambăruş

***

Material apărut pe www.terezine.ro

***

Album foto

Distribuie cu: