Loading...

Buruienești: Exerciții spirituale

În zilele de 11-14 aprilie 2019, comunitatea parohială „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești și-a întărit seva credinței cu exerciții spirituale adresate grupurilor parohiale (fraternitatea terțiară, terezienele, A.M.D., Rozariul viu, lectori etc.).

Exerciții spirituale pentru grupurile parohiale din Buruienești

Distribuie cu:

Sub providența lui Dumnezeu călătorim și navigăm împreună spre portul mântuirii veșnice, iar la inițiativa părintelui paroh Iosif Bisoc, OFMConv., noi credincioșii și membrii grupurilor parohiale am răspuns cu bucurie acestei invitații de a ne întări în viața duhovnicească prin exerciții spirituale. Tema s-a intitulat Meditații despre Calea Crucii și a fost un bun prilej de a ne reaminti de datoriile spirituale, de a face ordine în viață și să ne revedem relația cu Dumnezeu.

Programul a fost structurat cu două mediații zilnice, moment de reflecție personală, recitarea Vesperelor, rugăciunea Sfântului Rozariu, devoțiunea Calea Sfintei Cruci și cu participarea la Sfânta Liturghie de seară (cu posibilitatea de spovadă și împărtășanie). Cu această ocazie și profitând de perioada binecuvântată a Postului Mare, ne-a fost prezentat drumul Crucii de la curtea lui Pilat până pe Calvar, iar noi am urmat acest parcurs spiritual cu multă devoțiune. L-am însoțit cu sufletul pe Domnul Isus Cristos la fiecare stațiune de pe drumul Crucii și în noi s-a înflăcărat dorința de a-l urma mereu. Am fost pe rând o mamă care-și privește fiul suferind, un Simon care ajută, o Veronica miloasă, femei pioase, tâlhari iertați… Am meditat câtă suferință, dar în același timp, câtă iubire a suferit și a dăruit Isus.

Aceste zile de întărire sufletească s-au încheiat în Duminica Floriilor, când, după Sfânta Liturghie solemnă, a urmat Calea Sfintei Cruci pe străzile comunității noastre unde l-a însoțit pe Isus și ne-am rugat pentru fiecare familie, fiecare tânăr, fiecare bolnav (cu trupul sau cu sufletul) și pentru cei care sunt departe de casă sau de Dumnezeu.

Cu sufletul plin de bucurie după aceste momente de binecuvântare să așteptăm solemnitatea Învierii și să recăpătăm noi puteri pe drumul vieții noastre.

***

 

În zilele de 11-14 aprilie 2019, comunitatea parohială „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești și-a întărit seva…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Joi, 18 aprilie 2019

Distribuie cu: