Loading...

Buruieneşti: Administrarea Mirului

Parcurgând o perioadă intensă de aprofundare a conţinutului credinţei creştine cuprinsă în Catehismul Bisericii Catolice, sub îndrumarea părintelui paroh Iosif Bisoc, OFMConv. şi a celorlalţi preoţi şi fraţi, duminică, 17 iunie 2018, 168 de copii, adolescenţi şi tineri, din Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruieneşti, au primit sacramentul sfântului Mir.

Administrarea Sfântului Mir la Buruienești

Distribuie cu:

După ce părintele paroh, împreună cu preoţii prezenţi la sărbătoare, candidaţii la sfântul Mir şi întreaga comunitate parohială i-au întâmpinat cu bucurie pe Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi pe Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, a urmat celebrarea euharistică prezidată de Preasfinţitul Petru Gherghel.

La cuvântul de învăţătură Excelenţa Sa a subliniat importanţa semnificativă a sacramentului sfântului Mir, care îi transformă pe cei ce-l primesc în mărturisitori fideli şi autentici ai credinţei creştine. Totodată a evidenţiat şi faptul că precum Preacurata Fecioară Maria împreună cu apostolii care erau adunaţi în cenacol l-au primit pe Duhul Sfânt, la fel peste cei adunaţi într-un cuget în biserica parohială din Buruieneşti Duhul Sfânt coboară cu cele şapte darurile ale sale. Nu au lipsit desigur nici întrebările adresate de către Preasfinţitul candidaţilor, care au răspuns cu promptitudine şi certitudine.

La sfârşitul sfintei Liturghii, care a fost animată de către candidaţii la sacramentul sfântului Mir împreună cu corul parohiei, au fost adresate mulţumirile de către reprezentantul miruiţilor.

Această sărbătoare a fost îmbogăţită, de altfel, şi de conotaţii istorice, împlinindu-se 70 de ani de la conferirea sacramentului sfântului Mir de către fericitul episcop Anton Durcovici, martir al credinţei, în comunitatea din Buruieneşti, în ziua de joi, 17 iunie 1948. Au fost momente de binecuvântare şi har atât pentru cei care au primit sacramentul sfântului Mir, cât si pentru toţi cei prezenţi la această mare sărbătoare.

Album Foto:

Distribuie cu: