Loading...

Bucuria semnul credinței

Joi, 15 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, în Sala de conferințe a hotelului Roman, va avea loc o sesiune de conferințe cu tematica „Bucuria e semnul evident al unei credințe care înseamnă recunoștință și gratuite”, organizată de Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan.

Academia „Petru Tocănel”

Distribuie cu:

Într-un minunat decor de toamnă târzie vă invităm să descoperim cum Dumnezeu caută mereu să îmbogățească viața omului.

Dacă în Parabola vameșului și a fariseului, găsim calea cea mai simplă de a ajunge la Dumnezeu, Parabola tezaurului și a perlei ne provoacă să reflectăm la ceea ce înseamnă bogăția.

Nu știu dacă v-ați încercat vreodată norocul la loterie sau dacă sunteți „căutători de comori”, dar dacă sunteți căutări de „mărgăritare” scumpe, atunci cred că v-ar fi ușor să trăiți bucuria acelui negustor care a găsit o perlă de mare preț sau acel om care a găsit o comoară ascunsă.

Ceea ce-i unește pe acești doi este bucuria de a găsi ceva de valoare, iar pentru a o dobândi, vând tot ce au. Aceștia doi ne dau tuturor o lecție de viață: bucuria sau ceea ce ne-ar umple inima de viață, nu vine niciodată din senin, ci ea este rodul unei căutării neîncetate.

Bucuria este prima comoară pe care o dă tezaurul găsit, motivul care ne face să căutăm, să alergăm, să zburăm. Vânzarea tuturor lucrurilor nu aduce cu sine nici un indiciu al renunțării (Isus nu cere niciodată sacrificii atunci când vorbește despre Împărăție), ci pare mai degrabă revărsarea unui viitor nou, a unei speranțe pline de bucurie.

Nimic din bogăția de dinainte nu este pierdută. Atât agricultorul, cât și comerciantul vând totul, dar să câștige totul. Ei renunță la mult, dar pentru a avea și mai mult. Ei nu pierd nimic, ei investesc. La fel sunt și creștinii: ei aleg și alegând bine, câștigă. Ei nu sunt mai buni decât alții, ci mai bogați: au investit totul pentru o comoară care le umple inima de speranță, de lumină, pace, dar mai ales de bucurie.

Chiar „a crede” este un verb dinamic, care exprimă nevoia de „mișcare” continuă, de a căuta mereu, a lucra, a umbla, pentru a proiecta, pentru a descoperi întotdeauna ceva nou.

Invitații lunii noiembrie vor încercă prin reflexie și împărtășire, să găsim acel tezaur care abia așteaptă să fie găsit.

Intrarea la eveniment este liberă!

Album Foto:

Distribuie cu: