Loading...

Bucuria de a fi împreună

„Punând în practică Promisiunea, cercetașul va înțelege repede că prin slujirea sa va câștiga Paradisul, că paradisul nu este un viitor vag și îndepărtat undeva în cer, ci există acum pe acest pământ, că nu oricine zice: Doamne, Doamne!, va moșteni Împărăția Cerului, dar acela care împlinește voința Tatălui.“ (Robert Baden Powell, în Headquarters Gazette, din anul 1920, explica în cuvinte simple care este esența Promisiunii Cercetașului).

Bucuria de a fi împreună printr-o promisiune

Distribuie cu:

În ziua de 11 mai 2019, îndemnul a răsunat cu mai multă înflăcărare și entuziasm pe buzele tuturor membrilor centrului local Cercetașii Franciscani din București. Pentru a treia oară de la înființarea centrului s-a putut vedea pe chipul celor 33 de copii și tineri, emoția de a  primi pentru prima dată cămașa sau de a le fi oferită eșarfa care le-a marcat trecerea la o altă ramură. Astfel, prin promisiunea de anul acesta, familia cercetășească a crescut cu 17 lupișori, 11 temerari, 2 exploratori, 2 ajutori de lider și 1 lider.

Totul s-a întâmplat ca într-un vis… Deși vremea părea puțin cam instabilă dimineață, cu toate acestea fiecare am ajuns cu speranța că totul va fi frumos la sediul nostru din Rahova, unde frații franciscani ne primesc ca de fiecare dată cu mult drag. Liderii au ajuns mai devreme pentru a stabili ultimele detalii de desfășurare a ceremoniei. Nu după prea mult timp, au ajuns și primii părinți cu copiii lor dornici de începerea evenimentului.

La predică, părintele Ioan ne-a îndemnat pe fiecare dintre noi, cei prezenți, dar mai ales pe cei care au depus promisiunea, că rolul de a fi cercetaș presupune mai întâi de toate să învățăm să fim oameni. Prin fiecare activitate trăită împreună creștem în relația pe care o avem cu ceilalți, cu noi înșine și, nu în ultimul rând, cu Dumnezeu. Răspunsurile sincere și simple ale Lupișorilor nu au lipsit, acestea amintindu-ne cât de frumoasă este o inimă inocentă. Dumnezeu îi vindecă pe toți cei care se încred și cred cu adevărat în puterea lui. Nimic nu este întâmplător iar o faptă bună chiar dacă pare că este mai mică poate influența în realizarea unor lucruri mult mai mari decât ne-am putea imagina.

Mulțumim Domnului pentru toate darurile pe care le-am primit, pentru toate persoanele care ne însoțesc cu multă iubire și pentru minunile pe care le face prin noi.

Album Foto:

Distribuie cu: