Loading...

Bucuria Crăciunului exprimată prin colinde

În zilele de 17 și 18 decembrie 2016, începând cu ora 17:00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, corul „Iaculatores Domini” a susținut Concertul de Crăciun intitulat „Cântând gingășia lui Dumnezeu”.

Corul „Iaculatores Domini” susținând concertul de Crăciun „Cântând gingășia lui Dumnezeu”

Distribuie cu:

Cu bucurie în inimi vrem să împărtășim cu voi sentimentele trăite în timpul celor  două Concerte de Crăciun, susținute de corul Ioculatores Domini. Corul a fost pregătit și dirijat de fratele Țâmpu Iulian-Robert, acompaniamentul muzical fiind realizat de fratele Vârgă Petru (orgă), fratele Pal Cristian-Petru (chitară), fratele Vătămănelu Marian-Emanuel (fluier), fratele Oprea Mihai (percuție), fratele Pița Emanuel (zurgălăi și tamburină), fratele Andrei Marius (trianglu).

În prima seară, sâmbătă, 17 decembrie 2016, am avut parte de o surpriză plăcută atunci când am văzut că în mijlocul nostru se află și Lumina Păcii de la Betleem purtată de către un grup de scoutiști din parohia franciscană Hălăucești, cu care s-a aprins a patra lumânare de pe coroana de Advent, ce reprezintă lumânarea îngerilor care au adus vestea nașterii lui Isus.

Anul acesta, noi, frații studenți franciscani ne-am implicat mai mult în activitățile pastorale și de voluntariat, ne-am deschis mai mult celor din jurul nostru mergând în mijlocul anumitor realități care până acum, probabil, că ne-au fost mai îndepărtate. De aceea, și concertul de aseară, i-a avut ca personaje principale tocmai pe acele persoane cu care noi am avut contact mai puternic în ultimele 3 luni. Au fost prezenți copii, tineri, bătrâni, unii cu nevoi mai speciale, ce necesită o atenție mai mare din partea noastră. Toți suntem ființe umane, create de Dumnezeu din iubire, pentru iubire, de aceea nu este uman să facem distincții. Tocmai aceasta a fost și intenția noastră, să-i înconjurăm cu iubire, disponibilitate, să le arătăm că sunt egali cu noi. De fapt, așa cum spunea și părintele rector Marius-Petru Bîlha, aceștia au fost cei care ne-au ajutat mai mult pe noi decât invers, pentru că prin intermediul lor putem să trăim adevăratul spirit al Crăciunului, trăind această perioadă cu mai multă credință, iubire, speranță, în simplitate și cu inima deschisă, în sărăcie, punând accentul pe ceea ce este esențial, în acest mod redescoperind umanitatea din noi, demnitatea de fi om cu cei din jurul nostru.

Duminică, 18 decembrie 2016, începând cu ora 17:00, a avut loc și al doilea concert, fiind prezenți toți oamenii de bunăvoință care au dorit să participe la acest moment. Mulțumim celor care au luat parte la acest concert și sperăm că am reușit să transmitem, prin cânt și poezie, adevărata semnificație a Crăciunului.

Crăciun fericit tuturor!

Album Foto:

Distribuie cu: