Loading...

București: Întâlnirea tinerilor

În ziua de 8 octombrie 2017 la Butimanu și, apoi,19 noiembrie 2017, la Crevedia-Buftea, a avut loc întâlnirea tinerilor franciscani.

Întâlnirea tinerilor

Distribuie cu:

Se spune că fericirea nu înseamnă să faci tot ceea ce vrei, ci să vrei tot ceea ce faci! Însă a vrea tot ceea ce faci e o vocație, iar cea mai mare vocație a omului e Iubirea și astfel iubirea conduce la fericire. Asta e minunea vieții, fericirea de a sta împreună, de a ne bucura împreună, de a împărtăși bucuria apartenenței la Cristos! Iar noi tinerii franciscani, bucuroși în a împărtăși fericirea, am reînceput anul pastoral 2017-2018 cu două întâlniri minunate: una la Butimanu – un colț de paradis, la un conac minunat – duminică, 8 octombrie 2017, având ca temă principală credința în viziunea Papei Ioan Paul II – prin mărturia de credință și convertire a unei tinere din grup, Alina, și alta la Crevedia-Buftea – 19 noiembrie 2017.

Îndrumați de părintele Giovanni și însoțiți de sr. Carolina și familia Slavu am avut parte de două întâlniri cu adevărat deosebite la care punctul culminant a fost reprezentat de celebrarea Sfintei Liturghii și de Adorația Euharistică ce a urmat imediat după. Avându-l pe Cristos în centru, viața noastră devine pătrunsă de iubirea sa și astfel recunoaștem că avem nevoie de prezența și ajutorul său. Dumnezeu ne invită în acest fel să-i dăruim slăbiciunile și neputințele  noastre ca El să ne dea în schimb puterea sa, ne invită să îl alegem din nou și din nou, ne invită să redescoperim comorile ascunse ale vieții: bunătatea, bucuria, prietenia, dăruirea, generozitatea, încrederea în sine, optimismul, entuziasmul, credința, speranța, simplitatea, sinceritatea, dar mai ales Iubirea!

Am început întâlnirea de ieri, 19 noiembrie 2017, la Crevedia unde am celebrat Sfânta Liturghie, iar apoi am participat la un moment de adorație. După ce ne-am hrănit cu Pâinea Vieții, Domnul ne-a dăruit și pâinea materială: un prânz deosebit pregătit cu multă dăruire și pasiune de familia Slavu care ne-a invitat acasă la ei în Mogoșoaia. Și pentru că masa reprezintă un moment de împărtășire care aduce mereu bucurie, am continuat, ca de fiecare dată, cu karaoke – cântând melodii din repertoriul românesc și străin, deoarece muzica exprimă întotdeauna ceea ce nu se poate spune în cuvinte, creează comuniune și umple sufletele de vibrații armonioase. Înainte însă, am vizionat un film documentar despre Fatima având ocazia de a-i aduce mulțumiri Mamei noastre cerești pentru grija sa maternă cu care ne însoțește pe drumul vieții..

Mulțumim fiecăruia în parte pentru că a decis să dăruiască din timpul său pentru a sta împreună și a crea familie, mulțumim părintelui Giovanni, sorei Carolina, familiei Slavu dar și tuturor acelora care prin implicarea lor au făcut posibile aceste două întâlniri.

Album Foto:

Distribuie cu: