Loading...

București: Cercetașii franciscani

Patrula de exploratori din Centrul Local „Cercetașii Franciscani” a contribuit în această toamnă la reamenajarea spațiului verde din Conventul „Sfântul Bonaventura” – București, loc în care își desfășoară activitățile cu trei dintre unitățile centrului.

Cercetașii franciscani

Distribuie cu:

Pentru reamenajarea spațiului, exploratorii (adolescenți cu vârste de 15-18 ani) au scris un proiect în cadrul concursului național de proiecte cercetășești ”Acționează”, organizat de Organizația Națională Cercetașii României, cu sprijinul Lidl România.

Proiectul a presupus îmbunătățirea condițiilor: a fost zugrăvit un perete vandalizat de-a lungul timpului, s-a construit un gard și o portiță în jurul grădinii, dar s-a și săpat pentru a pregăti terenul de plantare.

Toate cheltuielile pentru această acțiune au fost suportate din proiectul scris de exploratori și care a primit o finanțare de 1.000 de lei.

Proiectul și-a propus atingerea unei dezvoltări durabile a comunității în care din această toamnă își desfășoară activitatea peste 100 de cercetași.

În urma activităților desfășurate de Cercetașii Franciscani locația dispune de un nou spațiu verde, acesta este mult mai prietenoasă și primitoare. O altă urmare, grădina curții este mult mai bogată din punct de vedere decorativ cu acest nou gard. Cercetașii implicați s-au apropiat mai mult de natură și vor ști să aprecieze mai mult mediul în urma efortului depus.

După finalizarea acestui proiect, vor continua activitățile CL Cercetașii Franciscani în cadrul comunității sf. Bonaventura. De asemenea, cercetașii vor avea grijă și se vor ocupa de îngrijirea spațiului nou creat. Pe viitor ne propunem să avem și alte activități de ecologizare.

***

Antonio Tănase, explorator: „Proiectul pe care l-am făcut noi, exploratorii, a fost unul  obositor, dar pe lângă asta a fost și foarte frumos, deoarece am învățat multe lucruri, cum ar fi să lucrăm că o echipă și am învățat să facem și un gard și să îl dăm cu lac”.

Alexandra Marin, coordonator proiect: „A fost o experiență nemaiîntâlnită, am lucrat în echipă, fiecare cercetaș a avut câte ceva de făcut. Eu, de exemplu, am săpat grădina pentru plantare, unii au avut de tăiat lemne, alții au văruit, etc. Aș putea zice că nu a fost obositor, a fost destul de ok, probabil și din pricina faptului că am fost mulți, iar fiecare a fost împărțit pe diferite sarcini. Cred că a fost un proiect destul de realizabil, acum curtea sediului de la Cercetașii Franciscani este chiar primitoare în comparație cu ce era înainte. Sper să mai avem parte de proiecte de acest gen și de lucruri pe care să le punem în practică, iar acestea să aibă un final plăcut”.

Alexandra Ilieș, mentor: „Mă bucur că acest proiect finanțat de către Lidl România a fost acceptat și că am putut ajuta comunitatea franciscană în care ne desfășurăm activitățile săptămânal. Acest proiect a reușit să îi unească mai mult pe exploratori, au lucrat împreună și au contribuit astfel la bunăstarea comunității și a centrului. Consider că, la vârsta adolescenței este important pentru ei să primească anumite sarcini prin care să învețe să fie responsabili și autonomi și cu siguranță ne vom mai implica în astfel de proiecte”.

Album Foto:

Distribuie cu: