Loading...

București: Activități cercetășești

În perioada 13-29 octombrie 2017, patrula de exploratori „Aventurierii”, din cadrul Grupului de Inițiativă „Cercetașii Franciscani” a derulat trei activități cercetășești: la o școală specială, la un centru de plasament în regim de urgență și la o asociație a umanitară care are în grijă copiii cu probleme locomotorii. Activitățile au făcut parte din cadrul  proiectului „Igienă, Prietenie și Natură”, un proiect derulat de adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

București: Activități cercetășești

Distribuie cu:

Prima activitate a avut loc la Școala Specială nr. 5 din sectorul 3, București. Am lucrat cu aproximativ 20 de elevi din două clase diferite, timp de peste o oră. Am început cu un joc energizant, am continuat cu un joc de cunoaștere, după care a avut loc o prezentare despre importanța igienei în viața noastră de zi cu zi. Întâlnirea s-a încheiat cu două jocuri cercetășești, iar la final copiii au primit paste de dinți, periuțe de dinți și afișe cu reguli de igienă care au fost lipite la avizierul școlii și prin clase.

O săptămână mai târziu, pe 21 octombrie, exploratorii implicați în proiect au fost prezenți la un centru de plasament din zona Ferentari, unde s-a lucrat cu peste 15 copii. Programul a fost același ca și la activitatea precedentă, însă s-a pus accent din nou pe importanța igienei personale.

A treia și ultima activitate a avut loc la Asociația umanitară „Don Orione” din Voluntari, asociație ce are în grijă minori cu diferite probleme locomotorii, de sănătate sau malformații. Aici ne-am bucurat de timpul petrecut alături de aproximativ 20 de copii.

„Având rolul de coordonator al proiectului Prietenie, Igienă și Natură finanțat de Lidl România, am trăit o experiență foarte frumoasă. Am văzut ce înseamnă să fii un copil cu deficiențe, atât locomotorii (la Asociația „Don Orione”) , dar și acele probleme ale unor copii care sunt în „lumea lor” (la școală specială). Am văzut și copiii care, din diferite motive, au ajuns la un centru de plasament. I-am cunoscut mai bine, ne-am jucat, ne-am simțit bine, i-am învățat igiena corectă, împărțind postere cu reguli de igienă, dar am împărțit chiar și lacrimi de emoție și bucurii. Toate aceste experiențe m-au atins extrem de mult, pentru că acești copii chiar sunt minunați, și de asemenea, mi-au pus semne de întrebare. Aș repeta oricând această experiență cu mare drag, pentru că toți cei întâlniți chiar m-au învățat multe, iar pe lângă asta, m-au încărcat cu multă fericire.”, a afirmat Alice Nadine Cătrea, coordonatoarea proiectului.

Tot în cadrul acestui proiect, în luna septembrie a fost oferit acces la consultări medicale pentru 10 copii din zona Ferentari, minori care nu aveau astfel posibilitatea de a fi văzuți de un medic.

Proiectul Igienă, Prietenie și Natură are loc în cadrul programului ONCR – „Lideri Implicați în Dezvoltare Locală”, implementat împreună cu Lidl Romania.

Album Foto:

Distribuie cu: