Loading...

Bogdăneşti: Profesiunea simplă

Duminică, 9 septembrie 2018, în biserica din Bogdăneşti (BC), novicii Marian-Maximilian Butăcel (Luizi-Călugăra), Narcis Gabriel Crăciun (Brusturoasa), Cezar Dămătăr (Târgu Frumos) şi Răzvan Emanuel Petruţ (Băluşeşti), care au încheiat anul de noviciat la Prăjeşti, au emis voturile temporare (pe un an) de ascultare, castitate şi sărăcie în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali – Provincia „Sfântul Iosif” din România.

Profesiunea simplă la Bogdănești

Distribuie cu:

Biserica filială din Bogdăneşti i-a primit cu bucurie pe cei patru tineri novici, dovedindu-se neîncăpătoare pentru numărul mare de preoţi, seminarişti, persoane consacrate şi credincioşi, părinţi şi rude ale novicilor, veniţi din mai multe localităţi pentru a-i însoţi cu prezenţa şi rugăciunea în cel dintâi act public al lor de consacrare şi dăruire lui Cristos prin îmbrăţişarea sfaturilor evanghelice.

Ministrul provincial, fr. Teofil Petrişor, care a celebrat sfânta Liturghie şi ritul consacrării temporare, i-a îndemnat pe cei patru tineri pregătiţi să rostească formula profesiunii, să-şi dorească din toată inima ca gestul lor să fie definitiv şi total, prezentând-o ca model pe venerabila Veronica Antal care, deşi nu a putut să se consacre lui Dumnezeu printr-un act public şi solemn, i-a închinat Domnului inima ei în taină, act total de dăruire de sine, apărat cu preţul sângelui, convinsă fiind, aşa cum a scris pe un bileţel, că ea este a lui Isus şi Isus este al ei.

După exprimarea publică a formulei profesiunii, celebrarea a continuat cu liturgia euharistică.

La finalul celebrării, unul dintre neo-profeşii simpli a mulţumit tuturor celor care, într-un fel sau altul, şi-au adus contribuţia la formarea şi pregătirea lor pentru acest moment de mare împlinire şi sărbătoare.

După sfânta Liturghie sărbătoarea a continuat la casa de noviciat din Prăjeşti cu un moment fratern de comuniune întărire trupească.

Neo-profeşii temporari vor continua parcursul lor formativ în anii următori la Institutul Teologic Franciscan din Roman, unde vor începe studierea filosofiei şi a teologiei.

Dumnezeu să ducă la desăvârşirea lucrarea cea bună pe care a început-o în ei!

Pace şi bine!

Album Foto:

Distribuie cu: