Loading...

Baia Mare: Calea Crucii organizată de frații franciscani

Calea Sfintei Cruci a început în jurul orei 16:30, din Piața Minerilor, din localitate, până pe Dealul Crucii, acolo unde se află Mănăstirea Greco-Catolică închinată Maicii Domnului.

Calea Crucii organizată de frații franciscani.

Distribuie cu:

Duminică, 2 aprilie 2017, în duminica a V-a din Timpul Postului Mare, credincioșii parohiei „Sfântul Francisc din Assisi” din localitatea Baia Mare au participat la Calea Sfintei Cruci organizată în localitate, la inițiativa fraților franciscani, păstorii comunității.

Calea Sfintei Cruci a început în jurul orei 16:30, din Piața Minerilor, din localitate, până pe Dealul Crucii, acolo unde se află Mănăstirea Greco-Catolică închinată Maicii Domnului. Credincioșii au parcurs, astfel,  alături de Isus, drumul crucii până pe Calvar, dorind să conștientizeze iubirea lui Cristos față de oameni, o iubire ce a culminat cu moartea pe cruce. Totodată, a fost un moment prielnic în care am lăsat deoparte preocupările și grijile zilnice și, cu toții, am arătat recunoștință față de cel care a iubit atât de mult lumea, încât l-a dat la moarte pe Unicul său Fiu.

Pe toată durata Căii Sfintei Cruci au fost implicați la recitarea rugăciunilor credincioșii prezenți, și desigur, au fost intonate între stațiuni cântări proprii și s-a recitat Sfântul Rozariu. Rugăciunile și cântările au fost pregătite și propuse de către frații franciscani.

În finalul celebrării, credincioșilor prezenți le-a fost adresat un cuvânt de încurajare și, de asemenea, îndemnul ca în orice circumstanță a vieții să transmită speranța și credința că într-adevăr „calea care cu adevărat ne dă viață, viața din plin” (In 10,10) este calea dragostei, a Domnului nostru Isus Cristos.

Album Foto:

Distribuie cu: