Loading...

Bacău: Zile de formare

Ordinului Fraților Minori Conventuali, după un proces început în anul 2007, a finalizat anul trecut, elaborarea, aprobarea și publicarea noilor Constituții, care au intrat în vigoare începând cu data de 2 februarie 2019, urmate și de publicarea noilor Statute generale. Ambele texte legislative au fost aprobate de autoritatea competentă, respectiv Sfântul Scaun și Ministrul general cu Definitoriul său.

Bacău: Zile de formare pe tema noilor Constituții ale Ordinului

Distribuie cu:

Secretariatul Provinciei „Sf. Iosif” din România a coordonat și finalizat proiectul de traducere în limba română a celor două documente după textele originale din limba italiană. După ce s-a obținut autorizarea Ministrului general textele normative au fost tipărite și distribuite fraților.

Pentru o mai bună înțelegere a istoricului, motivelor, structurii și a conținutului noilor Constituții, s-a organizat la nivel provincial, în două serii, în zilele de 3 și 5 decembrie, o întâlnire de formare care s-a desfășurat în Conventul „Sf. Iosif” din Bacău, sub competenta coordonare a fr. Victor MORA, frate minor conventual al Custodiei din Costa Rica, actualmente profesor de Sfânta Scriptură în mai multe Facultăți Pontificale de Teologie din Roma (Italia), care a lucrat personal la elaborarea noilor Constituții, în calitate de membru al Comitetului de Revizuire a acestora. 

* * *

 

În zilele de 3 și 5 decembrie 2019, a avut loc, la nivel provincial, o întâlnire de formare pentru o mai bună înțelegere…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Joi, 5 decembrie 2019

Distribuie cu: