Loading...

Bacău: Zi de reculegere

Luni, 28 octombrie 2019, în conventul „Sf. Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria” din Bacău, frații conventelor din Prăjești, Bacău, Luizi-Călugăra și Târgu Trotuș s-au reunit pentru a celebra și trăi o zi de reculegere.

Bacău: Zi de reculegere

Distribuie cu:

Începând cu ora 09.30, fr. Marius-Petru Bîlha, invitat de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, le-a ținut fraților prezenți o meditație a cărei tematică s-a centrat pe gingășia din discursurile papei Francisc.

Revoluția gingășiei, titlul complet al meditației fr. Marius, reprezintă firul roșu al gândirii Papei. Cu toate că gingășia ar putea părea o trăsătură cumva nepotrivită masculinității or fraternităților noastre, ea reprezintă o calitate comună și indispensabilă, întrucât gingășia este expresia completă a iubirii lui Dumnezeu.

Într-o societate în care se promovează cultura deșeurilor și a insultării, misiunea noastră este aceea de a propune lumii o revoluție prin gingășie. Este o virtute tot mai necesară pentru a îmblânzi lumea caracterizată de dorința de putere, afirmare și siguranță. Doar gingășia este cea care poate transforma dorința de putere și de a afirmare în acte de slujire și disponibilitate. Gingășia, afirma fr. Marius, este localizată în inima omului, dar ea capătă viață în modul cum privim, vorbim sau ascultăm, de unde și nevoia de a ne educa gesturile și reacțiile, ținând cont că suntem instrumente ale lui Dumnezeu.

După expunerea meditației a urmat un moment de reflecție personală, după care la ora 11.30, în biserica conventului, frații au trăit un moment de adorație euharistică și au intonat psalmii Orei Medii.

Timpul de reculegere s-a încheiat cu un act de fraternitate pregătit de frații conventului din Bacău.

Album Foto:

Distribuie cu: