Loading...

Bacău: Întâlnirea economilor din Provincia „Sf. Iosif”

Împărtășirea experiențelor și a situațiilor din activitățile caritabile s-au dovedit a fi constructive, pentru că ajutorul oferit semenului tău provoacă o bucurie molipsitoare.

Frații economi la rugăciunea Vesperelor.

Distribuie cu:

La Curia Provincială din Bacău, în perioada 14-15 februarie 2017, a avut loc întâlnirea economilor din convente și din celelalte realități ale provinciei. Moderatorul reuniunii a fost fr. Daniel Lucaci, econom provincial. Întrunirea a avut ca scop o cunoaștere mai detaliată a realităților, situațiilor și problemelor pe care frații din provincie le trăiesc în diferite arii geografice unde își desfăsoară activitatea. Totodată s-au făcut cunoscute și proiectele aflate în desfășurare cât și cele în curs de aprobare.

În prima parte a întâlnirii, fratele econom provincial, după salutul de bun venit, ne-a prezentat mesajul fratelui Teofil Petrișor, Ministru provincial, prin care le mulțumește fiecărui frate în parte pentru slujirea frățească adusă fraternității. Timpul dedicat prezentărilor situațiilor financiare din convente a fost benefic pentru toți cei prezenți.  Fiecare frate a explicat situația financiară din convent, bilanțul intrărilor și ieșirilor, traseul fluxului monetar, a proiectelor finalizate dar și a dificultăților cu care se cunfruntă, cauzele problemelor financiare. Relatările prezentate ne-au amintit că trebuie să fim solidari, că ajutorul frățesc este o binecuvântare, o mană cerească. În programul întâlnirii a avut loc și celebrarea vesperelor, cină fraternă urmată de un moment al bucuriei revederii.

După celebrarea Sfintei Liturghii, în partea a doua a reuniunii s-au alăturat și frații responsabili cu administrarea activităților caritabile ale provinciei și economii caselor de formare. În cuvântul de introducere, fratele Daniel ne-a vorbit despre bunurile temporale ale Provinciei, ca ele să fie administrate conform Constituțiiilor, Statutelor generale, directivelor și programării cvadrienale fixate în Capitulul provincial, normelor canonice și civile în vigoare. Pentru o gestionare eficientă a bunurilor și lucrurilor temporale este nevoie de efort, prudență și maturitate. Îndeplinirea în mare parte a proiectelor din comunitățile noastre se pot realiza printr-o colaborare fraternă, comunicare eficientă și o educație a circuitului financiar. Prezentarea bilanțului economic al provinciei, al bugetului și al proproiectelor provinciale au fost împărtășite în plen de fratele econom provincial. Au mai fost aduse în discuții și angajarea tuturor fraților, întocmirea unui inventar adus la zi, patrimoniul provinciei și a registrelor administrațiilor, importanța cunoașterii legislației în vigoare.

Împărtășirea experiențelor și a situațiilor din activitățile caritabile s-au dovedit a fi constructive, pentru că ajutorul oferit semenului tău provoacă o bucurie molipsitoare. Și aici s-au adus în discuție dificultățile pe care le întâmpină frații în găsirea de sponsori și implementarea unor proiecte pe termen lung.

La finalul acestei întâlniri, fratele Daniel le mulțumește tuturor fraților pentru prezență, ajutorul oferit în momentele grele din viața provinciei și pentru buna colaborare între diferitele oficii prin care frații slujesc și aduc un plus de calitate Provinciei și Ordinului Franciscan.

Album Foto:

Distribuie cu: