Loading...

Bacău: Întâlnirea Comisiei pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului

În cursul zilei de 7 decembrie 2016, la sediul Curiei Provinciale, în Conventul „Sf. Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria”, din Bacău, s-a reunit „Comisia pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului” a Provinciei „Sf. Iosif” din România.

Frații din Comisia pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului, într-o primă întâlnire la Bacău

Distribuie cu:

Comisia este alcătuită din următorii frați: 1) Fr. Cătălin Fabian, rector al Postulandatului Franciscan și președintele Comisiei; 2) Fr. Mihai Dâscă, formator în cadrul Liceului Teologic „Sfântul Francisc din Assisi” din Roman și secretarul Comisiei; 3) Fr. Fabian Blaj, responsabil cu pastorația tinerilor din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești; 4) Fr. Carol-Daniel Sabău, secretar adjunct al Provinciei.

Întâlnirea a început cu un moment de invocare a Duhului Sfânt și cu recitarea psalmilor de la Ora Medie, din ziua respectivă, după care fr. Cătălin Fabian, președintele Comisiei pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului, a adresat un cuvânt de recunoștință fraților, cu care va colabora, pentru slujirea acceptată, precum și un cuvânt de încurajare pentru drumul pe care îl vor parcurge spre inimile tinerilor și slujirea Bisericii.

Întrucât este prima reunire a membrilor acestei comisii s-a făcut o prezentare a activităților proprii, așa cum reies din Statutele Provinciale. Totodată, s-au stabilit sarcinile și îndatoririle fiecărui frate din comisie.

Desigur, s-a adus în discuție necesitatea unei evaluări a realității vocaționale și pastorale prezente, ca mai apoi să fie trasate unele modalități ce să îmbunătățească și să le vină în ajutor fraților care lucrează în aceste sectoare ale Provinciei și ale Bisericii. Aici s-a punctat asupra faptului ca pe viitor, atât cât va fi cu putință, să se colecteze materiale catehetice care în viitor să fie implementate și să fie în sintonie cu realitățile Bisericii unde frații își desfășoară slujirea fraternă și pastorală. S-au adus în discuție și unele proiecte pe care Ordinul, prin Circumscripția FIMP, le are în vedere pentru viitor, cum de altfel și colaborările cu centrul „Pastorale Giovanile e Vocazionale” din cadrul Ordinului.

De altfel, s-au programat și unele întâlniri viitoare ale fraților Comisiei, cât și  o întâlnire a tuturor fraților responsabili cu pastorația tineretului din Provincie.

La final, întrucât era ajunul solemnității „Neprihănitei Zămisliri”, o sărbătoare atât de cinstită și iubită în Ordinul Franciscan, frații s-au încredințat ocrotirii și mijlocirii iubitoare a Preasfintei Fecioare Maria.

Album Foto:

Distribuie cu: