Loading...

Bacău: Evocarea a doi frați

Vineri, 11 noiembrie 2022, începând cu ora 16.00, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, au fost prezentate publicului două volume despre doi frați români conventuali și intitulate „Francisc Simon: cronologie, documente, scrieri” și „Martin Benedict: cronologie, documente, mărturii” scrise de pr. dr. Eusebio Bejan, OFMConv., și pr. dr. Silvestru Bejan, OFMConv.

Bacău: Evocarea a doi frați ai Provinciei „Sf. Iosif” din România

Distribuie cu:

Cu acest prilej, cei doi autori au conceput și realizat vernisajul unei duble expoziții biografice proiectate și realizate în cadrul complexului muzeal băcăuan: „Preotul cu cărți multe – Francisc Simon (1909-1962)” și „Medicul care se roagă mult – Martin Benedict (1931-1986)”.

În cadrul întâlnirii intitulate „Credință, filozofie și medicină în spirit franciscan. Preot profesor Francisc Simon. Medic preot Martin Benedict” au mai luat cuvântul pr. dr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv., Ministru provincial al Provinciei Fraților Minori Conventuali din România și dr. Germina Ana Nagâț, membru al Colegiului C.N.S.A.S. București. Moderatorul întâlnirii a fost prof. dr. Iulian Petru Bucur, muzeograf, critic și istoric de artă.

Evenimentul a fost organizat de frații franciscani din România în colaborare cu responsabilii Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” în memoria fr. Francisc și a fr. Martin, figuri de seamă ale rezistenței prin credință și modele de dăruire creștină în timpurile de persecuție comunistă.

Fr. Francisc Simon, între anii 1957-1961, în clandestinitate, a fost „formatorul” medicului Martin Benedict, care avea să devină preot, scăpând de Securitate, abia în anul 1980. La 14 aprilie 2007 a fost deschisă cauza de beatificare a fratelui Martin și există speranța ca în curând papa Francisc să-l declare Venerabil.

*

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: