Loading...

Austria-Elveția: Capitul custodial

În perioada 13-17 ianuarie 2020, în conventul „Preasfânta Treime” din Viena, s-a desfășurat Capitulul ordinar al Custodiei provinciale „Sf. Leopold și Sf. Nicolae de Flüe” din Austria și Elveția.

Noul Definitoriu al Custodiei provinciale de Austria și Elveția

Distribuie cu:

Președintele, fr. Adreas Murk, Ministrul Provinciei mamă „Sfânta Elisabeta” din Germania, a deschis și condus lucrările capitulare. Asistentul general CEF (Centralis Europae Foederatio) fr. Dominique Mathieu a deschis prima parte a Capitulului printr-o meditație asupra „Vieții fraterne”. S-au prezentat apoi relațiile capitulare; în următoarele zile, frații au discutat pe grupuri și în adunările plenare, aducând astfel propuneri pentru consolidarea vieții Custodiei pe următorii patru ani.

De asemenea, s-a vizitat biblioteca Conventului din Viena, numită „centrală”, întrucât colecționează fondurile de carte din bibliotecile conventelor din Viena, Asparn, Neunkirchen și Graz. Bibliotecarul a oferit informații despre munca sa desfășurată aici, arătând desigur anumite documente rare și oferind explicații utile.

În ajunul alegerii Custodelui, frații s-au reunit pentru un moment de adorație euharistică. În conformitate cu lectura zilei din cartea întâi a lui Samuel: „Vorbește, Doamne, căci slujitorul tău ascultă”, frații capitulari au cerut bunului Dumnezeu noi vocații pentru Custodie și s-au rugat ca Domnul să-i lumineze și cu Duhul său să-i călăuzească pe frați în timpul alegerilor.

În ziua de 16 ianuarie a fost ales noul custode: fr. Darius ZAJĄC, din provincia „Sf. Anton și Fer. Iacob de Strepa” din Polonia. După alegere, toți capitularii, intonând imnul „Te Deum”, s-au îndreptat în procesiune din convent în biserică, unde noul Custode a jurat, în fața Ministrului provincial, credință în Dumnezeu, fidelitate față de Biserică și ascultare față de carisma Ordinului nostru. Apoi, frații și-au manifestat recunoștința prin cuvinte și gesturi.

În după amiaza aceleași zile de 16, guvernul Custodiei a fost completat prin alegerea noului Definitoriu: fr. Adrian COȘA (vicar – I mandat), fr. Liviu-Ionuț NECULAI (secretar – I mandat), fr. Maximilian SAUGE (consilier – I mandat) și fr. Nicholas THENAMMAKKA (consilier – I mandat). Noul Definitoriu, în aceeași seară, s-a întâlnit pentru o primă sesiune.

Să ne rugăm pentru slujirea lor și binele Custodiei provinciale. A doua parte a Capitulului se va celebra în perioada 8-13 martie 2020, tot la Viena.

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: