Loading...

Atunci când credința poate să coste viața, lansare de carte la Roma

Joi, 27 aprilie 2017, la sediul Academiei Române din Roma (Italia) a fost prezentată cartea: Quando la fede può costare la vita. La storia del medico francescano Martin Benedict – (Atunci când credința poate să coste viața. Istoria medicului franciscan Martin Benedict).

Atunci când credința poate să coste viața, lansare de carte la Roma.

Distribuie cu:

Cartea a fost scrisă de dr. Angelo Montonati și publicată la Editura Salomone Belforte&C., din Livorno.

La eveniment au fost prezenți autorul cărții, Angelo Montonati, Episcopul diecezei de Iași, Mons. Petru Gherghel, Episcopul Greco-Catolic al diecezei de Oradea, Mons. Virgil Bercea, Vicarul general al Ordinului Fraților Minori Conventuali, fr. Jerzy Norel, Postulatorul general, Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Vicarul provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, Fr. Sorin-Adrian Giurgi, Delegatul general CEFID și Vice-postulatorul cauzei de beatificare a Slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, Fr. Eusebio Bejan, alături de preoți, persoane consacrate și un numeros grup de laici, prieteni ai slujitorului lui Dumnezeu. Evenimentul a fost animat de cântece și alte compoziții muzicale dedicate lui și create de Fr. Emanuel Chiricheș și Asociația Culturală „Majores Balistarii Assisii”.

După cuvintele de salut adresate de dr. Iulian Mihai Damian, coordonatorul activităților Academiei Române, de Fr. Sorin Giurgi și Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. Liviu-Petru Zăpârțan, au urmat alte câteva intervenții ce au ilustrat figura Slujitorului lui Dumnezeu.

Vice-postulatorul cauzei de beatificare a prezentat pe scurt figura și actualitatea medicului franciscan Martin Benedict: un om, un medic și un frate dedicat cu totul lui Dumnezeu, și care a știu să împletească minunat profesia lui nobilă cu starea de creștin. Dr. Germina Nagâț, directorul al Departamentului de Investigații din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) a prezentat munca pe care un astfel de departament îl presupune.

Prof. Ornella Parolini, profesor de biologie aplicată la Universitatea Catolică a „Sfintei Inimi” din Roma, a dat o mărturie personală despre exemplul pe care medicul franciscan Martin Benedict i l-a oferit știind să îmbine înțelept activitatea sa de medic cu credința sa, în căutarea aceluiași adevăr.

A urmat intervenția dr. Guido Guastalla, directorul Editurii Salomone Belforte&C., care s-a arătat încântat că o editură evreiască a reușit să contribuie la tipărirea unei asemenea cărți și că astfel a făcut posibilă cunoașterea figurii Slujitorului lui Dumnezeu și în mediul italian.

În cele din urmă, autorul cărții dr. Angelo Montonati a relatat frumoasa poveste a compoziției cărții, arătând cum exemplul de credință și profesionalism al Slujitorului lui Dumnezeu l-au ajutat să crească în propria viață spirituală.

Seara s-a încheiat cu urarea moderatoarei Monica Leonetti Cuzzocrea de a-l vedea cât mai curând la cinstea altarelor pe Slujitorul lui Dumnezeu, Martin Benedict.

(traducere din limba italiană fr. Carol Daniel Sabău)

***

Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu este Postulatorul general al OFMConv.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

 

Album Foto:

Distribuie cu: