Loading...

Assisi: Un drum împreună

Prima zi a întâlnirii va fi deschisă de către custodele de la „Sacro Convento”, Mauro Gambetti, și va fi închisă de intervențiile Președintelui Conferinței Episcopale Italiene, card. Gualtiero Bassetti, și de cea a politicianului Romano Prodi.

Assisi: Un drum împreună

Distribuie cu:

„La Assisi s-au întrunit popoare, credințe, experiențe și culturi, obiectivul fiind, nu doar de a reflecta, ci mai ales de a proiecta și urma noi perspective care să ne sensibilizeze să privim realitatea cu destindere, seninătate și încredere”. Acestea sunt cuvintele prin care părintele Mauro Gambetti, custodele de la Sacro Convento din Assisi, îi saluta pe participanții la întâlnirea Curtea lui Francisc, filosofi, oameni politici, persoane consacrate, ziariști, manageri, artiști, care, începând de mâine până duminica viitoare, vor discuta pe tema „Drumul”.

„«A fi călător», ca trăsătură principală a ceea ce este omenesc, în afară de faptul că îi aseamănă pe toți oamenii, constituie totodată – adaugă custodele – o provocare la căutarea adevărului, care îi unește pe toți, respectându-și diferențele care îi definesc. Să cultivăm speranța de a înainta împreună spre plinătatea adevărului și a iubirii”. Pe acest drum – subliniază părintele Gambetti – „Francisc din Assisi devine însoțitorul nostru de călătorie. Mărturia sa antrenează și fascinează întrucât scopul îi este clar, are capacitatea de a fi aproape de toți, fără a exclude pe nimeni, îl caracterizează libertatea și îl mișcă o anume iubire ce întrece orice altă iubire: Evanghelia, persoana lui Isus Cristos, recunoscut ca calea, adevărul și viața”.

 (traducere din limba italiană de fr. Cristian Clopoțel)

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

 

Distribuie cu: