Loading...

Armata Maicii Domnului se roagă în amintirea lui Kolbe

Armata Maicii Domnului din Polonia, între zilele de 29 și 30 iulie 2017 la Niepokalanów, a pregătit o comemorare solemnă și activă în amintirea intrării Sfântului Maximilian Maria Kolbe în celula martiriului.

Armata Maicii Domnului se roagă în amintirea lui Kolbe.

Distribuie cu:

În aceste două zile au fost celebrări, spectacole de teatru, seminarii teologice în prezența celor mai înalte autorități ale Bisericii și ale statului polonez. Numeroasă și impresionantă a fost, altminteri, și participarea credincioșilor la această comemorare, sosiți aici cu entuziasm și vădită bucurie. La eveniment a luat parte și președintele internațional al Armatei Maicii Domnului, fr. Raffaele di Muro, cel care a reprezentat întreaga mișcare kolbiană mondială.

Zilele de 28 și 30 iulie sunt zilele în care, probabil, a avut loc închiderea sfântului în buncărul foamei: credincioșii prezenți în număr foarte mare „l-au însoțit” pe Sfântul Maximilian în drumul martiriului său.

Minunatul eveniment organizat de către Armata Maicii Domnului din Polonia se înscrie în cadrul celebrărilor prilejuite cu ocazia centenarului Asociației. În pământ polonez, mișcarea se bucură de peste două milioane de membri și este caracterizată, în mod deosebit, ca fiind activă atât în ambientul religios, cât și social. Cu acest eveniment, dar și alte asemenea inițiative, membrii Armatei Maicii Domnului din Polonia oferă o valoroasă contribuție la celebrarea celor 100 de ani de la înființarea Asociației Kolbiene, asociație ce are un rol important printre mișcările religioase din Polonia.

(traducere din limba italiană de fr. Carol-Daniel Sabău)

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: