Loading...

A apărut numărul mai-iunie 2017 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Revista Mesagerul sfântului Anton vine în întâmpinarea tuturor pentru a oferi un imbold dorinţei noastre de sfinţire şi de creştere spirituală. Vă propunem, aşadar, spre lecturare articolele autorilor noştri dragi.

Revista „Mesagerul Sfântului Anton”: Mai-Iunie 2017.

Distribuie cu:

Dragi cititori, se apropie sărbătoarea sfântului Anton de Padova și, ca în fiecare an, ne pregătim intens prin rugăciunile şi devoţiunile noastre pentru a-l lăuda pe Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului nostru drag. Revista Mesagerul sfântului Anton vine în întâmpinarea tuturor pentru a oferi un imbold dorinţei noastre de sfinţire şi de creştere spirituală. Vă propunem, aşadar, spre lecturare articolele autorilor noştri dragi.

În paginile de spiritualitate puteţi găsi o profundă reflecţie a părintelui Damian Pătraşcu despre îngenunchere. „Ai pus în mine sămânţa iubirii, Doamne! Fă-mă să zămislesc om (…). În genunchi mă pun, în faţa sufletului şi a trupului, şi aşa vreau să mă îndrept spre veşnicul dezveşnicit pentru mine, pentru tine, pentru tot cel ce-l caută cu însetare şi dorinţă infinită”. Cuvinte pline de semnificaţii, ce ar trebui să se împletească în mintea şi inima fiecăruia dintre noi!

În paginile de caritate franciscană ne-am propus să prezentăm şi să susţinem „Oraşul carităţii”, un proiect spiritual-caritativ al fraţilor franciscani din conventul „Sfântul Bonaventura”, din Bucureşti. O realitate complexă, ce depăşeşte limitele finite ale cunoaşterii noastre. Oamenii străzii, autentici şi fără „măşti”, nu doar primesc din mâinile voluntarilor ceva de mâncare, dar oferă. Mai ales posibilitatea de a fi mai buni, de a sluji cu bucurie şi pace, de a ne autodepăşi limitele şi confortul. Şi nu e puţin…

Din mesajul sfântului Anton reies anumite caracteristici ale milostivirii. „Milostivirea e o virtute care se educă şi se recomandă călduros, însă nu prea se potriveşte modelului de succes al timpului şi spaţiului cultural prezent”. Tocmai de aceea e benefică redescoperirea sensurilor milostivirii subliniate de sfântul Anton. Ea este graţioasă, spaţioasă şi preţioasă. Ce înseamnă aceasta? Puteţi descoperi în articolele revistei, împreună cu celelalte cugetări despre diferite tematici!

Nu pot să nu amintesc şi de articolul dedicat părintelui Anton Demeter, cunoscut ca „părintele fără picioare”. Istoria sa îl recomandă ca model nu doar pentru fraţii franciscani, dar pentru toţi cei care se simt apăsaţi, uneori, de necazurile vieţii. Adică, model pentru toţi.

Sărbătorind în acest an centenarul apariţiilor de la Fatima, vă oferim, în centrul revistei, un pliant inspirat de vizita Papei Francisc în Portugalia. Împreună cu Sfântul Părinte, putem înălţa gândul şi rugăciunea noastră la cer, prin intermediul Preasfintei Fecioare Maria, Mama lui Isus şi Mama noastră!

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei: str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ (pr. Marcelin Amariei). De asemenea, ne puteţi contacta şi prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com

Lectură plăcută!

Distribuie cu: