Loading...

A apărut Calendarul Antonian 2017, editat de frații franciscani

De curând a fost editat și tipărit Calendarul Antonian 2017 de către frații franciscani, intitulat Viaţa Sfântului Anton.

Calendar Antonian 2017 editat de frații franciscani.

Distribuie cu:

Calendarul conţine duminicile, sărbătorile şi sfinţii fiecărei zile pentru cele două rituri catolice: romano şi greco-catolic. Pe lângă acestea, în calendar sunt însemnate sărbătorile celor mai importanţi sfinţi ale celor trei Ordine Franciscane prin simbolul TAU.

Calendarul se prezintă în format 21/28,5 cm, condiții grafice optime și color.

În introducere ne este descris motivul pentru care fraţii franciscani conventuali ne propun spre meditare aspecte din viaţa Sfântului Anton: „Confruntarea Sfântului Anton cu cei puternici, cămătarii şi ereticii timpului său (…) se aseamănă astăzi cu lupta împotriva adevărurilor false, într-o cultură onorabilă în care contează mai mult felul în care apari decât cel de a fi, iar iubirea pentru viaţa aproapelui nu ne incomodează prea mult, pentru a nu deranja pe trecători şi pe cei ce îşi doresc o viaţă liniştită.

Cu siguranţă sunt nenumărate provocările pe care trebuie să le înfruntăm în fiecare zi: cea a primirii aproapelui, a iertării, a solidarităţii, a împărtăşirii. Din acest motiv, noi dorim să vă propunem să călătoriţi şi în noul an împreună cu Sfântul Anton (…). Deoarece este frumos să ai de prieten un sfânt”.

Fiecare pagină a calendarului conţine o lună din an, cu denumirea sa uzuală şi cu denumirea din tradiţia populară. În pagina de deasupra puteţi găsi imagini animate cu întâmplări din viaţa Sfântului Anton de Padova, sugestive atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. În subsolul paginii vă este oferită explicaţia imaginii respective.

Abonaţii la Mesagerul Sfântului Anton vor primi, ca în fiecare an, calendarul împreună cu ultimul număr al revistei pe anul 2016. Toţi ceilalţi interesaţi pot comanda calendarul la numărul de telefon 0765/421.416 (pr. Marcelin Amariei), sau pe adresa mesagerulantonian@gmail.com, în limita stocului disponibil. De asemenea, puteţi achiziţiona calendarul şi de la librăria Serafica din cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman.

Constul unui Calendar Antonian este de 6 lei, cu taxele poștale incluse.

Album Foto:

Distribuie cu: