Loading...

Aniversarea a 20 de ani de preoție a promoției din 1997 la Luizi-Călugăra

Preoții franciscani ai Provinciei „Sfântul Iosif” din România, hirotoniți în anul 1997, s-au reunit aici la Luizi-Călugăra.

Aniversarea a 20 de ani de preoție a promoției din 1997 la Luizi-Călugăra.

Distribuie cu:

„Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? Voi lua potirul mântuirii şi voi invoca numele Domnului!” Cu aceste cuvinte ale psalmistului, am putea sintetiza bucuria celor 20 de ani de slujire în via Domnului a celor hirotoniți preoți în anul 1997.

De cele mai multe ori, însă, omul apelează la ajutorul lui Dumnezeu atunci când se află într-o strâmtorare sau grea cumpănă. Puțini poate se mai găsesc să mulțumească lui Dumnezeu pentru ajutorul primit. Cu atât mai mult este de apreciat inițiativa preoților care vineri, 16 iunie 2017, în biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra au dorit să mulțumească Domnului. Și cum puteau face acest lucru mai frumos decât celebrând tocmai tainele sfinte la care Domnul i-a învrednicit?

Iată de ce, preoții franciscani ai Provinciei „Sfântul Iosif” din România, hirotoniți în anul 1997, s-au reunit aici la Luizi-Călugăra, nefiind întâmplătoare această locație, dar fiind locul unde, de fapt, au început acest drum de consacrare, când în anul 1990, imediat după căderea regimului comunist, au făcut aici, în această comunitate, anul de noviciat.

Celebrarea a fost prezidată de pr. Gheorghe Pișta, iar în cuvântul de introducere, pr. paroh al comunității, Iosif Beșleagă, le-a mulțumit preoților sărbătoriți pentru alegerea acestei locații și s-a arătat încântat de această inițiativă deosebită. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iulian Misariu, evidențiind darul Domnului prin Sfânta Preoție încredințată, precum și misiunea de a vesti Evanghelia prin cuvânt și exemplu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Ștefan Acatrinei a mulțumit în numele tututor preoților prezenți, pr. Iosif Bisoc, pr. Anton Acatrinei, pr. Mihai Gal, pr. Sorin-Adrian Giurgi, pr. Sebastian Diac, pr. Liviu Brudaru, pr. Eusebiu Pișta,  dar și al celor care din diferite motive nu au putut participa la această sărbătoare. A menționat, de asemenea, faptul că această serie de preoți consacrați în anul 1997 este una împânzită în toate colțurile pământului, de la Japonia, America și până în Italia și multe alte țări europene. A amintit de asemenea că doi dintre ei s-au întors în casa Tatălui ceresc, pr. Petru Cervencu și pr. Marcel Ianuș, pentru care au oferit rugăciuni.

Cu recunoștința adresată tuturor credincioșilor din comunitate, care, atunci când s-au aflat aici pentru anul de noviciat, i-au susținut cu cele materiale și spirituale, cu mulțumirea pentru tot darul Domnului, întreaga celebrare s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă, iar agapa frățească a întregit acest moment de comuniune și sărbătoare!

La mulți și binecuvântați ani în via Domnului!

Album Foto:

Distribuie cu: