Loading...

Academia „Petru Tocănel: Conferință cu titlul „Fericiți cei milostivi”

Iubirea este motorul ce mișcă tot ce este bun în această lume. Numai cu iubire și prin iubire reușește omul să înfrângă orice rău, oricât ar fi de mare.

Academia „Petru Tocănel: Conferință cu titlul „Fericiți cei milostivi”.

Distribuie cu:

Joi, 8 iunie 2017, Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic din Roman, a organizat o serie de conferințe cu titlul „Merită să fii fericit!”, în spațiile Colegiului Roman-Vodă, din localitate.

Pr. Alois Moraru, moderatorul întâlnirii, a expus cu claritate semnificația ultimelor conferințe ale Academiei în înțelegerea Fericirilor lui Isus. Invitații serii au fost doi oameni cu un suflet mare și cu multă experiență în „domeniul fericirii”.

Domnul Profesor George Biciușcă, primul invitat, ne-a demonstrat foarte limpede că pentru a fii fericit nu trebuie să aduni, să ții numai pentru tine, ci să dăruiești. Numai dăruind, putem ajunge fericiți! Nu poți trăi fericit și cu sufletul împăcat știind că aproapele tău se află în necaz și suferă. Fericirea e strâns legată de fericirea aproapelui! În lumea noastră vedem cum egoismul pune stăpânire pe oameni din ce în ce mai mult. Ce trebuie să facă un creștin în această lume? Dumnezeu ne-a poruncit să ne iubim unii pe alții. De aceea, este un lucru imperativ ca oamenii să se implice, să fie alături cei neajutorați și, astfel, să ofere un exemplu celorlalți. Domnul Biciușcă, împreună cu alți prieteni, construiește locuințe pentru cei care și-au pierdut casa într-un dezastru natural sau trăiesc în condiții inumane. El ne asigură că în momentul în care noi ajutăm la alinarea dureri fratelui nostru, un sentiment puternic de fericire ne va invada sufletul și inima.

După aceste experiențe și provocări primite, pr. Mihăiță Popovici, încă de la început, ne-a împărtășit gândul că singurul sentiment care este permis să îl avem pentru frații noștri este iubirea. Ea este motorul ce mișcă tot ce este bun în această lume. Numai cu iubire și prin iubire reușește omul să înfrângă orice rău, oricât ar fi de mare. În fața compasiunii, a blândeții și a dragostei, orice gând negativ dispare. Milostivirea este arma cu care noi nu îi învingem pe dușmani, ci îi ajutăm să vadă lumea din altă perspectivă, din perspectiva lui Isus Cristos. Duhovnic cu experiență și înaltă trăirea spirituală, a reușit să ne facă să ne înțelegem ce înseamnă cu adevărat compasiunea pentru cel aflat în nevoi.

Album Foto:

Distribuie cu: