Loading...

A trecut la Domnul fr. Karmil Sociu

Duminică, 8 martie 2020, în jurul orei 2:00, pr. Karmil SOCIU OFMConv. a plecat în casa Tatălui ceresc.

fr. Kamil Sociu, OFMconv.

Distribuie cu:

Originar din Pădureni, s-a născut la Mărgineni, jud. Bacău în data de 2 ianuarie 1952.

A absolvit clasele primare și gimnaziale în școlile din Pădureni și Mărgineni, după care a frecventat la seral și a absolvit Liceul Industrial nr. 5 din Bacău și Școala de Maiștri Mecanici din Cluj.

Între anii 1980-1981 a frecventat cursurile de Filosofie la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, pe care le-a reluat între anii 1988-1989 la Nisiporești.

În 1986 s-a pregătit, sub îndrumarea pr. Iosif Pal, pe atunci paroh la Luizi Călugăra, pentru a intra în Ordinul Franciscan.

Între anii 1987-1988 a făcut în mod clandestin noviciatul, la Hălăucești, cu pr. Gheorghe Patrașcu, iar la 17 septembrie 1988 a emis prima profesiune temporară.

Între anii 1990-1993 și-a continuat pregătirea teologică la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

La 18 septembrie 1991 a făcut profesiunea solemnă intrând definitiv în Ordinul Fraților Minori Conventuali – Provincial „Sf. Iosif” din România.

A fost hirotonit preot la 8 septembrie 1993, de către Preasfințitul Vasile Hossu, Episcop Greco-Catolic de Oradea.

După hirotonire a slujit pentru câteva luni ca Vicar parohial la Luizi Călugăra, după care conducerea Provinciei l-a desemnat să preia slujirea de administrator al Seminarului liceal și al Institutului Teologic Franciscan de la Roman, pe atunci în faza de construcție (1993-1997).

Între anii 1997-1999 a slujit ca paroh al Parohiei Greco-Catolice din Holod, jud. Bihor, după care a revenit în Moldova, fiind numit vicar parohial la Buruienești, jud. Neamț (1999-2000).

În anul 2000 a fost transferat la Nisiporeși, jud. Neamț, unde a slujit până în anul 2008 în calitate de vicar parohial și responsabil direct cu lucrările de construcție ale actualei biserici parohiale.

În 2008, după ce a suferit un grav accident rutier, a fost rechemat în Conventul „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, unde a rămas până în anul 2014, perioadă în care a urmat diferite tratamente medicale atât în țară, cât și în străinătate.

În 2016 a fost repartizat în conventul din Oradea, slujind, în măsura în care i-au mai permis condițiile fizice, ca duhovnic al bisericii parohiale „Adormirea Maicii Domnului”.

Ca pensionar, pr. Karmil s-a retras în casa părintească din satul natal Pădureni, com. Mărgineni (BC).

Pr. Karmil Sociu a fost un om inimos, practic și jovial; disponibil, mai ales în anii grei de reconstrucție a Provinciei, pentru slujirile de natură administrativă ce i-au fost încredințate; sub coordonarea sa a fost finalizată construirea impunătoarei biserici din Nisiporești, care acum adăpostește osemintele fericitei Veronica Antal.

Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârșit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin și Provincie, ne rugăm aceluiași Tată ceresc să-l primească în rândul fericiților din cer.

* * *

Luni, 9 martie 2020, se va celebra, de la ora 18.00, o Sfântă Liturghie în biserica „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din Mărgineni, satul natal al părintelui Karmil.

Marți, 10 martie, la ora 10.00, după rugăciunea prohodului, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Karmil va pleca spre ultimul drum la Nisiporești. Aici, de la ora 17.00 se va celebra Sfânta Liturghie pentru părintele Karmil.

Liturghia de înmormântare va fi celebrată la Nisiporești, în ziua de joi, 12 martie 2020, la ora 10.00.

* * *

Dumnezeu să-l odihnească!

Distribuie cu: