Loading...

A fost ales Ministrul provincial

Vineri, 19 iunie 2020, în urma celui de-al doilea tur de scrutin prin scrisoare, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu a fost ales Ministru provincial al Ordinului Fraților Minori Conventuali – Provincia „Sf. Iosif” din România, pentru un mandat de patru ani.

Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu a fost ales Ministru provincial al Provinciei Franciscane Conventuale

Distribuie cu:

Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu s-a născut la 23 aprilie 1973 în localitatea Nicolae Bălcescu, jud. Bacău. A absolvit Școala Generală de 8 clase în anul 1987 la Nicolae Bălcescu (Bacău), iar liceul, început la Bacău l-a continuat până în 1993 în cadrul Seminarului Liceal Franciscan din Roman. După anul de noviciat de la Prăjești (1992-1993) a fost trimis de către superiorii Provinciei franciscane la Institutul Teologic „Sant’Antonio Dottore” din Padova, Italia, unde, în anul 1998 și-a definitivat studiile de filosofie și de teologie, fiind hirotonit diacon la 4 iulie. În 1997 a făcut profesiunea solemnă în cadrul Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. A continuat studiile de specializare la Institutul Patristic „Augustinianum” din Roma, obținând masterul în patrologie și patristică, și diploma de postulator de la Congregația pentru Cauzele Sfinților din Vatican. În ziua de 15 iulie 1999 a fost hirotonit preot la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman. Reîntors în țară, a slujit pentru o perioadă scurtă de timp în Parohia Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, după care a fost transferat la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, unde a activat ca profesor de patrologie și filosofie. În paralel cu activitatea academică, între anii 2003-2006, a exercitat oficiile de guardian și paroh al Conventului și Parohiei Romano-Catolice „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, precum și oficiul de vice-postulator al cauzei de beatificare a Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal. În anul 2008 a obținut titlul de doctor în filosofie la Facultatea de Filosofie și Științe Politice din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași. La Institutul Teologic Franciscan a îndeplinit și funcția de decan al Facultății de Filosofie „I. Duns Scotus” (2009-2011) și de rector al aceluiași Institut (2011-2016). Din 2016 a fost numit postulator general al Ordinului Fraților Minori Conventuali cu sediul la Roma.

 

Potrivit Statutelor generale 117 § 3 b1, „noul ales preia oficiul doar la începutul celei de-a treia sesiuni a Capitulului provincial ordinar” care se va celebra la Roman, în perioada 30 iulie – 6 august 2020, prima parte și 10-14 august 2020, a doua parte.

Distribuie cu: