Loading...

A fost ales Definitoriul provincial

Luni, 3 august 2020, frații capitulari ai Provinciei „Sfântul Iosif” din România a Ordinului Fraților Minori Conventuali, în cadrul Capitulului Provincial Ordinar desfășurat la Roman, au ales, în sesiunea a patra capitulară, Definitoriul provincial, pentru o perioadă de patru ani.

Roman: A fost ales Definitoriul provincial al Provinciei Fraților Minori Conventuali din România

Distribuie cu:

La ora 11.30, frații capitulari ai Provinciei au avut bucuria să-l primească în mijlocul lor pe PS Iosif PĂULEȚ, episcop al Diecezei de Iași, care a și prezidat Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, păstorul Diecezei de Iași s-a oprit asupra episodului evanghelic al invitației lui Isus adresate lui Petru de a merge pe apă. Astfel, PS Iosif a afirmat ca în situațiile dificile să nu ne înfricoșăm, ci să ne îndreptăm ochii spre Domnul și spre chemarea sa, întrucât doar așa credința va rămâne neclintită. Totodată, atunci când ne simțim copleșiți de dificultăți, să nu auzim doar reproșul lui Isus: „Om cu puțină credință, de ce te-ai îndoit?” (Mt 14,31), ci să avem convingerea că Isus se află lângă noi pentru a ne susține și pentru a ne ține la suprafață.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ministru provincial, fr. Damian-Gheorghe PĂTRAȘCU, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a revărsat asupra Provinciei Franciscane. Un gând de recunoștință i-a adresat PS Iosif PĂULEȚ, pentru că a binevoit să fie prezent în mijlocul fraților franciscani reuniți în Capitul, pentru rugăciunea și grija părintească față de frații Provinciei Franciscane care lucrează de secole pe meleagurile moldave.

La rândul său, PS Iosif l-a felicitat pe noul Ministru provincial, fr.  Damian-Gheorghe PĂTRAȘCU pentru slujirea primită. De asemenea, a transmis, atât celor aleși să conducă cu forță și înțelepciune Provincia Franciscană în noul cvadrienal, cât și părinților delegați la capitul, adăugând și salutul PS Petru GHERGHEL, episcop emerit de Iași, care ne-a asigurat de rugăciunea și prețuirea sa.

La ora 15.00, în aula capitulară, s-a trecut la alegerea Definitoriul Provinciei. Astfel, au fost votați și aleși:
Fr. Cristian BLĂJUȚ, definitor
Fr. Lucian HORLESCU, definitor
Fr. Cristian DUMEA, definitor
Fr. Ionel-Emilian DUMEA, definitor și Vicar provincial
Fr. Francisc-Lucian GHERVASE, definitor și Secretar provincial
Fr. Vlad-Bogdan BEJAN, definitor.

Totodată, în cadrul aceleași sesiuni, au fost votați și aleși fr. Fabian CĂTĂLIN, econom provincial, și fr. Marius-Nicolaie SAVA, casier provincial.

Frații din Definitoriul provincial au făcut profesiunea de credință și jurământul prevăzut de acest oficiu, miercuri, 5 august, în cadrul rugăciunii Vesperelor.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: