Loading...

400 de frați l-au întâlnit pe Francisc

În ziua de 23 noiembrie 2017, frați din Primul Ordin și al Treilea Ordin Regular, în număr de 400, l-au întâlnit în Sala Clementină din Palatul Apostolic din Vatican, pe Papa Francisc.

Întâlnirea papei Francisc cu frații franciscani

Distribuie cu:

Sfântul Părinte, pe marginea intervenției sale, a explicat că „ceea ce doriți să realizați reprezintă un minunat drum de minoritate. Fiți minori cu Dumnezeu, cu frații și cu întreaga creație”.

„E o bucurie mare de fiecare dată când îl întâlnim pe Papa – a declarat directorul Biroului de Presă de la Sacro Convento din Assisi, părintele Enzo Fortunato – doar să ne gândim că poartă numele de Francisc ne umple, deja, de bucurie și ne face responsabili. Papa Bergoglio a dorit, de asemenea, să transmită binele pe care îl are față de noi franciscanii, salutându-ne în particular, asemenea unui tată”.

Cu această ocazie a fost înmânat Papei numărul special al revistei „San Francesco” Galaxia Franciscană, număr ce detaliază universul familiei franciscane, explicând atât diferențele existente, cât și puctele comune.

Familiile franciscane au dăruit Sfântului Părinte o relicvă a Sfântului Francisc încadrată într-o piatră de la mormântul Sărăcuțului din Assisi.

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

Album Foto:

Distribuie cu: