Loading...

Un nou delegat pentru Assisi

Bergoglio îl numește pe Vallini ca delegat pentru bazilicile din Assisi. Ex-vicarul de Roma: [am] în fiecare zi dinainte imaginea sfântului Francisc.

Cardinalul Vallini

Papa l-a numit pe cardinaul Agostino Vallini, care până în iunie trecut a fost vicarul său de Roma, delegat pontifical pentru bazilicile Sfântul Francisc și Sfânta Maria a Îngerilor din Assisi.

„Ce facem fără sfântul Francisc? Sunt pasionat de Sfântul din Assisi – a declarat Vallini. Ca vicar general al Sanctității Sale pentru dieceza de Roma, în fiecare zi aveam dinainte imaginea sfântului Francisc la Roma. Nu doar în ministerul meu pastoral am fost însoțit de figura sa, ci și – iar aceasta este prima amintire relatată de noul Delegat pontifical – când în 1948, la 8 ani, mersesem pentru prima dată în pelerinaj la Assisi cu mama mea”.

Familiile franciscane, atât Frații Minori Conventuali de la bazilica Sfântul Francisc din Assisi cât și Frații Minori de la bazilica Sfânta Maria a Îngerilor de la Porțiuncula, în frunte cu custozii lor, părintele Mauro Gambetti și părintele Giuseppe Renda, se bucură pentru numirea noului Delegat pontifical al bazilicilor papale. „Trăim acest moment cu bucurie – afirmă custozii însușindu-și cuvintele sfântului Francisc – în ascultare și respect față de Domnul Papă Inocențiu și succesorii săi”.

Părintele Enzo Fortunato, directorul biroului de presă de la Sacro Convento din Assisi, subliniază: „Această primă amintire a cardinalului Agostino Vallini dezvăluie afecțiunea italienilor față de figura Sfântului din Assisi. Și dovedește, totodată, că Biserica avându-l în atenție pe Francisc devine din ce în ce mai mult o Biserică ce ascultă și trăiește Evanghelia, care este atentă față de cei din urmă, care este atentă la om. Astăzi prima misiunea a Bisericii este omul”.

***

Material apărut pe www.lastampa.it