Loading...

Luizi-Călugăra: Misiuni populare

Atunci când Maria ne cheamă cu glasul ei duios, orice fiu iubit al Maicii Neprihănite nu poate să nu răspundă cu aceeași iubire. Iar Fiul ei, Cristos, atunci când o încredințează ucenicului iubit sub cruce, de fapt ne încredințează pe fiecare, ne implică pe toți cei care ne recunoaștem discipolii săi, să privim la cea care ne este încredințată ca mamă. Pentru mama noastră cerească, noi, fiii ei, am oferit aceste zile sfinte în care, în parohia noastră din Luizi-Călugăra, a fost sărbătoare.

Misiuni populare la Luizi-Călugăra

Ca și acum 160 de ani atunci când, în grota de la Lourdes, micuța Bernadeta întâlnea privirea acelei femei frumoase care avea să îi schimbe total viața, am putut simți și noi aceeași dulceață a Mariei care ne-a umplut inimile de bucurie. Prilej ca în aceste trei zile de misiuni populare sub îndrumarea predicatorul acestor zile, pr. Fabian Iacob, încă odată Maica Sfântă să ne zâmbească și să ne umple viața de curaj și credință. Cele două Sfinte Liturghii propuse pentru aceste zile, prin participarea activă a credincioșilor parohiei dar și a celorlalți veniți din parohiile învecinate, au contribuit și mai mult la întocmirea acestui portret al Neprihănitei întipărit acum în sufletul nostru. 

Și pentru a încununa aceste zile într-un mod mai deosebit, duminică, 11 februarie 2018, în amintirea aparițiilor de la Lourdes, a avut loc și întâlnirea membrilor Armatei Maicii Domnului. Procesiunea a început de la intrarea în localitate, în jurul orelor 13.00, și a fost condusă de pr. Iulian Misariu, Asistent provincial al Armatei Maicii Domnului, cu participarea credincioșilor veniți din depărtare sau de aproape, ce împreună s-au unit într-un cânt de rugăciune pentru a o preamări pe cea aleasă să fie mama Fiului lui Dumnezeu. Amintim pe  această cale participarea credincioșilor veniți tocmai de la Galați și Brașov, dar și al membrilor Armatei Maicii Domnului din comunitățile de la Nisiporești, Iugani, Prăjești, Bogdănești, Târgu Trotuș, Buruienești. Ajunși în fața bisericii, într-o scurtă invocație la grota frumos pregătită pentru această ocazie, ne-am îndreptat la mormântul unuia dintre co-fondatorii Armatei Maicii Domnului, pr. Iosif Maria Pal, unde am cântat prohodirea solemnă pentru el și ceilalți preoți răposați pomeniți care au slujit operei Neprihănitei.

Programul spiritual a continuat la orele 15.00 cu devoțiunea Căii Sfintei Cruci, acolo unde am însoțit-o pe Maria în suferințele sale alături de Fiul ei Cristos, pe drumul Calvarului. A urmat o oră de adorație și rugăciune, pentru ca la orele 17.00 să fie celebrarea solemnă a Sfintei Liturghii în amintirea aparițiilor Mariei. Celebrarea a fost prezidată de pr. decan Isidor Dâscă, cu concelebrarea unui număr mare de preoți și participarea numeroasă a credincioșilor ce au umplut biserica.

Iar Maica Domnului, ilustrată și mai mult de cuvintele predicatorului, în grota frumos amenajată în biserică, însuflețea încă o dată jertfa Fiului ei pe altar.

După Sfânta Liturghie, așa cum deja tradiția frumoasă ne-a îndemnat în continuare și anul acesta, am pornit cu statuia Maicii Sfinte în procesiunea cu lumânările aprinse, făcând ca luminile ce pâlpâiau să facă să suspine inimile noastre de frumusețea și bucuria Mariei.

 

***

 

Duminică, 11 februarie 2018, în amintirea aparițiilor de la Lourdes, a avut loc întâlnirea membrilor Armatei Maicii…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 13 Februarie 2018