Loading...

Assisi: Religiile râsului și surâsului. Spiritualitatea ebraică…

Duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 10:00, la Assisi va avea loc a IV-a Zi de dialog ebraic-creștin, având ca tematică: „Religiile râsului și surâsului. Spiritualitatea ebraică și franciscană se întâlnesc”.

Assisi: Religiile râsului și surâsului. Spiritualitatea ebraică și franciscană se întâlnesc.

Evenimentul va fi organizat de Centrul Franciscan Internațional pentru Dialog (CEFID) și Asociația „Amicizia Ebraico-Cristiana” din Livorno, sub patronajul Primăriei Orașului Assisi, cu participarea Asociației „Amicizia Ebraico-Cristiana” din Milano și Comunitatea evreiască din Livorno și Pisa, evenimentul fiind structurat în două momente.

Primul moment al întâlnirii va avea loc la sediul Centrului Franciscan Internațional pentru Dialog și va fi dedicat cercetării și aprofundări tematicii, moment în cadrul căruia vor adresa un cuvânt de salut Pr. Silvestru Bejan, directorul Centrului Franciscan Internațional pentru Dialog, Maurizio Gabrielli, Președintele Comunității Evreiești din Pisa, și Vittorio Mosseri, Președintele Comunității evreiești din Livorno. Ulterior, prof. Silvia Guetta, profesor asociat de Pedagogie generală și socială de la Universitatea de Studii din Florența, va prezenta o introducere a tematicii. Întâlnirea va continua cu două conferințe susținute de către d-l David Elia Sciunnach, Asistentul Rabinului Șef din Milano, și Pr. Tomasz Szymczak, OFMConv., Conferențiar și doctorand la Biblicum din Roma, după care va avea loc o dezbatere publică, al cărei moderator va fi jurnalistul și scriitorul Roberto Olla.

Cel de-al doilea moment al zilei, dedicat reflecțiilor și jocurilor medievale, va avea loc, în după-amiaza aceleași zile, începând cu ora 16:00, la Sacro Convento, în Chiostroul „Sixt al IV-lea”. Vor adresa cuvinte de salut Pr. Mauro Gambetti, OFMConv., Custode al „Sacro Convento” din Assisi și prof. ing. Stefania Proietti, Primar al Orașului Assisi, după care vor avea intervenții Luciano Meir Caro, Rabin Șef de Ferrara și Pisa, și Pr. Tomasz Szymczak, OFMConv., Conferențiar și doctorand la Biblicum din Roma. Momentul se va încheia cu un recital de cântece medievale pregătite de Asociația culturală „Majores Ballistarii Asisii” și „Ente Calendimaggio” din Assisi.

***

Pentru alte informații puteți scrie la:
Centrul Franciscan Internațional pentru Dialog (CEFID)
Piazzetta Spagnoli, 1 – 06081 Assisi (PG)
Tel.: 075.815193; e-mail: assisicefid@gmail.com

Album Foto: