Loading...

Assisi, Pruncul dintre gloanțe

Pe 8 decembrie 2017 la Sacro Convento din Assisi, împodobirea bradului de Crăciun și ieslea îi vor aminti simbolic pe preoții uciși din ură față de credință.

Assisi, Pruncul dintre gloanțe

Un Prunc printre gloanțe. Aceasta e propunerea fraților de la Sacro Convento din Assisi pentru a-i aminti, în timpul sărbătorii Neprihănitei Zămisliri, pe preoții, frații franciscani, operatorii pastorali uciși din ură față de credință sau care lucrează în lume în condiții presare și de sărăcie extremă.

Vineri, 8 decembrie 2017, va avea loc împodobirea și binecuvântarea bradului de Crăciun și a Ieslei în piața inferioară a bazilicii Sfântului Francisc din Assisi.

Cu această ocazie, a precizat părintele Enzo Fortunato, directorul Biroului de Presă de la Sacro Convento din Assisi, vom avea o reprezentare a nașterii pe 444 de gloanțe, numărul bărbaților și femeilor uciși din motive religioase, începând cu anul 2000 până astăzi, conform datelor furnizate de Fides, o reprezentare a nașterii ce va fi plasată sub bradul de Crăciun de 15 metri dăruit de regiunea Liguriei.

Începând cu ora 17:00, va avea loc celebrarea Sfintei Liturghii, în bazilica inferioară a Sfântului Francisc, prezidată de Prefectul Congregației pentru Cler, cardinalul Beniamino Stella. La sfârșitul celebrării, va avea loc binecuvântarea simbolurilor de Crăciun prezentate de Custodele de la Sacro Convento din Assisi, părintele Mauro Gambetti.

Cu acest prilej vor fi oferite daruri copiilor și familiilor aflate în nevoi. Printre cei prezenți la eveniment vor fi și preoți ce activează în suburbii, misionari, refugiați și săraci găzduiți de Caritasul Diecezan din Assisi.

***

Material apărut pe www.lastampa.it